Život v Koblenzi sa dnes vrátil do normálnych koľají

NETKY.SK • 6 December 2011, 08:58 • 2 min
Život v Koblenzi sa dnes vrátil do normálnych koľají

Život v Koblenzi sa dnes vrátil do normálnych koľají

slovakia

left justify in out

img

Život v Koblenzi, treťom najväčšom meste nemeckej spolkovej krajiny Porýnie-Falcko, sa iba deň po zneškodnení nebezpečných vojnových relikvií vrátil dnes do normálnych koľají.
Obyvatelia siedmich evakuovaných zariadení pre skôr narodených sa už v nedeľu večer mohli vrátiť do priestorov, ktoré poznajú. Aj väčšina pacientov z dvoch evakuovaných kliník je už späť na izbách. Výnimkou sú iba pacienti z jednotiek intenzívnej starostlivosti, ktorých prevezú na kliniky postupne v priebehu dneška.
Informovala o tom nemecká tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na hovorkyňa miestneho tlačového centra Anju Baerwindtovú.
Podľa rovnakého zdroja sa vyučovanie v školách, v ktorých boli dočasné útočiská pre časť z celkove 45.000 evakuovaných, obnovilo dnes v plnom rozsahu. Výnimkou je iba telesná výchova, na ktorej hodiny si časť školákov bude musieť ešte počkať kvôli obsadeným telocvičniam.
Bombu britskej výroby s hmotnosťou 1,8 tony, americkú 125-kilogramovú bombu, ako aj zásobník s toxickou chemikáliou zneškodnili v nedeľu popoludní v Koblenzi pyrotechnici.
Niekoľko dní pripravovanej akcii, ktorá trvala takmer 150 minút, predchádzala evakuácia občanov z uzavretej zóny v okruhu 1,8 km od miesta nálezu - v koryte rieky Rýn.
Ulice Koblenzu boli v nedeľu podľa policajných zdrojov ľudoprázdne. Dočasne bola prerušená tak lodná, ako aj železničná doprava cez mesto.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies