Igor Matovič je odhodlaný zachraňovať životy. Urobí všetko preto, aby sa na Slovensku začal používať Sputnik V

NETKY.SK • 8 Apríl 2021, 11:20 • 2 min
Igor Matovič je odhodlaný zachraňovať životy. Urobí všetko preto, aby sa na Slovensku začal používať Sputnik V

BRATISLAVA – Minister financií Igor Matovič dnes odletel do Moskvy, aby rokoval o ruskej vakcíne Sputnik V.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Informoval o tom na sociálnej sieti Facebook. Šéf rezortu financií Igor Matovič v príspevku uviedol, že dnes sa v metropole Ruska stretne s riaditeľom ruského fondu pre priame investície Kirillom Dmitrievom, pod ktorý spadá aj samotný výrobca vakcíny Sputnik V. Zároveň ide o tú istú osobu, s ktorou dohodol dodávku až 2-miliónov kusov ruskej vakcíny na Slovensko.

 

Bývalý premiér tiež reagoval na správu Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv, ktorá Sputnik V preverovala. ŠÚKL informoval, že nemohol prijať záver o pomere prínosov a rizík ruskej vakcíny. Dôvodom je, že mu ruská strana nedodala potrebné dáta o očkovacej látke.

 

 

„Akékoľvek pokútne a systematické snahy zabrániť tomu, aby sa Sputnik V na Slovensku mohol používať, z hĺbky duše odsudzujem a urobím všetko preto, aby boli nakoniec neúspešné a milión ľudí sa Sputnikom V mohol na Slovensku konečne začať očkovať. O výsledkoch budem informovať,“ prehlásil Matovič na Facebooku.

 

Matovič tiež napísal, že ruská vakcína sa na Slovensku stala predmetom špinavej hry. Pripomenul, že Sputnikom V ľudí očkujú už vo viac ako 50 krajinách sveta.

 

Súvisiaci článok: SaS podporuje očkovanie iba registrovanými vakcínami. Používanie Sputnika V je na rozhodnutí rezortu zdravotníctva

 

„Len na Slovensku si s ním naďalej niekto hrá svoju špinavú hru. Čo tam po ľuďoch, veď ide o geopolitiku! Vraj,“ skonštatoval minister. Vo včerajšom príspevku tiež uviedol, že nepriaznivom ruskej vakcíny nestačila “exemplárna poprava Mareka Krajčiho“, ktorý si dovolil kúpiť Sputnik V a oznámil to na košickom letisku. Matovič tvrdí, že evidentne im nestačí ani to, že sa vzdal svojho premiérskeho kresla.

 

„Zobrali si aj moju hlavu a stále nekončia. Krok za krokom už šiesty týždeň robia všetko preto, aby v tomto zápase dosiahli absolútny zvrat - úplne znemožniť použitie Sputnika na Slovensku. Cynicky a chladnokrvne, bez ohľadu na zdravie a životy ľudí na Slovensku. Bez ohľadu na 500 tisíc ľudí, ktorí sa inou vakcínou ako Sputnikom ani nezaočkujú,“ zdôraznil Matovič. V závere statusu Matovič sľúbil, že urobí všetko preto, aby Slovensko o ruskú vakcínu neprišlo.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies