Hotel na nábreží Dunaja sa sporí s mestom

NETKY.SK • 5 Jún 2024, 13:06 • 2 min
Hotel na nábreží Dunaja sa sporí s mestom

Jeden zo známych bratislavských hotelov sa súdi o parkovacie miesta. Tvrdí, že patria do jeho súkromného vlastníctva. Magistrát si ich však zahrnul do vlastnej parkovacej politiky.

slovakia

left justify in out

Uplynulý víkend zostali zamestnanci hotela zaskočení. Zistili totiž, že im niekto odstránil a zničil zariadenia na časti hotelového parkoviska.

"Cez víkend, teda 2. júna, nám dosiaľ neznámi ľudia znefunkčnili, odstránili a zničili parkovacie zariadenia na parkovisku, ktoré sa nachádza na súkromnom pozemku hotela Devín," upresnil Karol Wolf, mediálny zástupca Hotela Devín.

Na mieste pribudla nová tabuľa. Na nej je napísané, že parkovacie miesta spadajú pod parkovaciu politiku hlavného mesta. Hotel podal trestné oznámenie na neznámeho páchateľa.

Na kamerovom zázname je vidieť, ako pracovníci neznámej firmy odstránili zábrany a zamaľovali čiary označujúce parkovacie miesta. Riaditeľ hotela dodal, že bol odstránený aj stĺp, na ktorom bolo napísané, že to je súkromné parkovisko. 

Riaditeľ ďalej dodáva, že podľa listu vlastníctva a výpisu z katastra sú parkovacie miesta na jeho pozemku. Magistrát Bratislavy však tvrdí, že parkovacie miesta patria hlavnému mestu. Sú zaznačené aj v parkovacej politike mesta. 

 

"Ulice Riečna a Lodná, ako aj ich spojnica a priľahlé chodníky, teda lokalita, v ktorej prišlo k odstráneniu dopravného značenia a zariadenia, sú miestnymi cestami III. triedy, ktoré sú vo vlastníctve hlavného mesta. Fakt, že ide o miestu cestu potvrdzuje aj list vlastníctva, na ktorom je vecné bremeno týkajúce sa prevádzky miestnej komunikácie," vyjadril stanovisko Magistrát hlavného mesta.

"Boli to zásahy do zariadení, ktoré patria Hotelu Devín, a na ktoré má Hotel Devín právoplatné stavebné a kolaudačné rozhodnutie," dodal Wolf.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: ta3.sk, Ilustračné foto: bratislavskenoviny.sk
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies