Hostia austrálskeho hotela sa nadýchali chlórovodíka, ktorý sa šíril klimatizáciou

NETKY.SK • 19 September 2018, 10:11 • 2 min
Hostia austrálskeho hotela sa nadýchali chlórovodíka, ktorý sa šíril klimatizáciou

SYDNEY - Najmenej osem ľudí ubytovaných v jednom z hotelov v austrálskom meste Sydney hospitalizovali v noci na stredu po tom, čo sa nadýchali jedovatých výparov, ktoré sa šírili klimatizačným systémom budovy.

slovakia

left justify in out

K vzniku výparov došlo po tom, ako zamestnanec ubytovacieho zariadenia Pullman Hotel pri údržbe bazéna omylom zmiešal chlór a kyselinu chlorovodíkovú, ktorá sa používa ako čistiaci prostriedok. Z následnej chemickej reakcie vznikol plynný chlórovodík, ktorý sa dostal do klimatizácie na 22. poschodí hotela.

 

Toxického plynu sa vzápätí nadýchalo zhruba 30 ľudí, u ktorých zaznamenali podráždenie očí a hrdla, jedna osoba mala ťažkosti s dýchaním. Hospitalizovať museli osem osôb vrátane zamestnanca, ktorý chemikálie zmiešal, všetci sú však v stabilizovanom stave.

 

Jeden z hostí novinárom povedal, že vo vzduchu bolo cítiť silný zápach chlóru a ľudia na chodbách hotela začali kašľať, väčšina z nich však budovu rýchlo opustila.

 

Predstavitelia hotela uviedli, že spolupracujú s úradmi na vyšetrení incidentu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies