Hodnota bitcoinu opäť vzrástla vďaka Elonovi Muskovi!

NETKY.SK • 22 Júl 2021, 12:40 • 2 min
Hodnota bitcoinu opäť vzrástla vďaka Elonovi Muskovi!

Hodnota kryptomeny bitcoin stúpla nad hranicu 30-tisíc dolárov chvíľu po tom, ako šéf výrobcu elektromobilov Tesla, Elon Musk, povedal, že jeho firma „s najväčšou pravdepodobnosťou" opäť začne akceptovať túto digitálnu menu ako platidlo.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Automobilka Tesla v máji oznámila, že už nebude bitcoin pri predaji vozidiel akceptovať. Za dôvod označila obavy z environmentálneho vplyvu ťažby bitcoinov, pre ktorú je nutná veľká spotreba elektriny. Firma sa tak rozhodla necelé dva mesiace po tom, ako začala najväčšiu digitálnu menu na svete akceptovať pri platbách.

Súvisiaci článok: Hodnota bitcoinu sa za jeden deň prepadla o 30 percent. Môže za to Elon Musk

 

„Tesla s najväčšou pravdepodobnosťou obnoví prijímanie bitcoinov," povedal Musk. Zároveň dodal, že skúmal využívanie fosílnych palív pri ťažbe bitcoinov. „Chcel som trochu viac podrobného skúmania na potvrdenie, že podiel využívania energie z obnoviteľných zdrojov je veľmi pravdepodobne na úrovni 50 alebo viac percent a existuje trend k zvýšeniu tohto podielu, a ak je to tak, Tesla obnoví akceptovanie bitcoinu," skonštatoval Elon Musk.

 

img


Hodnota bitcoinu sa po vyjadrení šéfa Tesly zvýšila o 6 percent na 31 952 dolárov za kus a digitálna mena ethereum zdražela o 10,6 percenta na úroveň 1 979 dolárov za kus.

 

Prečítajte si: Unikli daňové údaje o amerických boháčoch. Budete prekvapení!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies