Hlava štátu dnes omilostila dve ženy a jedného muža. Previnilcovi skrátila trest až o osem rokov

NETKY.SK • 26 Júl 2021, 17:35 • 2 min
Hlava štátu dnes omilostila dve ženy a jedného muža. Previnilcovi skrátila trest až o osem rokov

BRATISLAVA – Prezidentka Zuzana Čaputová v piatok 23. júla udelila tri podmienečné milosti osobám odsúdeným za spáchanie trestných činov.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom hovorca prezidentky Martin Strižinec. V prípade 29-ročnej matky štyroch detí odsúdenej za prečin zanedbania povinnej výživy hlava štátu odpustila žene zvyšok trestu s podmienkou na jeden rok. Pri rozhodnutí prihliadala najmä na záujem zabezpečenia riadnej starostlivosti o deti. Žena bola odsúdená v roku 2015.

 

Prezidentka oslobodila cudzinku

V druhom prípade prezidentka udelila podmienečnú milosť 24-ročnej žene, ktorá bola v roku 2017 súdom právoplatne odsúdená za spáchanie prečinu krádeže na trest odňatia slobody v trvaní 3 mesiace.

 

Odsúdená je cudzou štátnou príslušníčkou žijúcou v zahraničí. Prezidentka pri udelení milosti zohľadnila, že žena od spáchania skutku vedie bezúhonný život a je samoživitelkou, ktorá sa stará o maloleté dieťa.

 

Zvyšok trojmesačného trestu, z ktorého si odpykala 21 dní, jej bude odpustený pod podmienkou, že sa nedopustí úmyselného trestného činu po dobu najbližších šesť mesiacov.

 

Muž, ktorí fajčil trávu, pôjde na slobodu
V treťom prípade prezidentka udelila podmienečnú milosť 56-ročnému mužovi, ktorý bol súdom právoplatne odsúdený za zaobstaranie a prechovávanie marihuany na trest odňatia slobody vo výmere 10 rokov.

 

Pri udelení milosti prezidentka zohľadnila, že muž s návykovou látkou neobchodoval a viedol bezúhonný život. Prezidentka odpustila mužovi z trestu osem rokov. Po zmiernení trestu mu ostáva vykonať ešte 11 mesiacov trestu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies