Hantuchová oficiálne potvrdila spoluprácu s C. Rodríguezom

NETKY.SK • 19 December 2014, 14:30 • 2 min
Hantuchová oficiálne potvrdila spoluprácu s C. Rodríguezom

BRATISLAVA - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová oficiálne potvrdila kooperáciu s argentínskym bývalým koučom Belgičanky Justine Heninovej a Číňanky Na Li.

slovakia

left justify in out

"Som veľmi rada, že mám možnosť spolupracovať s Carlosom Rodríguezom, ktorého robotu obdivujem už roky. Vážim si túto príležitosť a urobím všetko, aby nám to spolu išlo a na dvorci som dokázala, čo odo mňa bude vyžadovať," uviedla Hantuchová prostredníctvom svojej facebookovej prezentácie. 

 

 

 

 

Tridsaťjedenročná popradská rodáčka použila v angličtine slovné spojenie "working relationship", čiže pracovný vzťah, v kratšej verzii na Twitteri "I´m working with" - "pracujem s". Z kontextu nie je jasné, či Rodríguez bude aj cestovať po turnajoch a ako je koncipovaná dohoda. Hantuchová sa v novembri pred vystúpeniami v ázijskej medzisezónnej súťaži miešaných nadnárodných tímov IPTL pripravovala pod jeho vedením v Pekingu. Juhoameričan vtedy pre web La Province skonštatoval, že nemôže Slovenku sprevádzať vzhľadom na svoju agendu v Číne: "Nebudem s Danielou cestovať. Budem však dohliadať na jej prípravu najprv štyri týždne v Pekingu a neskôr aj desať dní v Dubaji pred Vianocami. Potom to bude v jej vlastnej réžii, ale vždy jej môžem radiť na diaľku. Nie však priamo na okruhu, keďže riadim dianie v pekinskej akadémii." 

 

Rodríguez koučoval Na Li do júla. Prijal ponuku pracovať minimálne do roku 2016 v akadémii v čínskej metropole, v marci počas turnaja v Miami si vymohol odklad nástupu aspoň do leta. Kooperácia s Číňankou sa začala v auguste 2012. Na Li v januári 2014 premohla Dominiku Cibulkovú vo finále melbournských Australian Open. Držiteľku siedmich singlových grandslamových titulov Heninovú viedol Rodríguez 15 rokov vrátane prerušenia jej kariéry v sezónach 2008 - 2010. V rokoch 1994 - 1996 bol trénerom inej Belgičanky Dominique Monamiovej. 

 

Začiatkom týždňa web Netwerk informoval, že Hantuchovej trénerom sa stal Juhoafričan John-Laffnie De Jager. Odkaz na článok sa objavil aj na twitterovom konte samotného kapitána daviscupovej reprezentácie JAR, kouča Springfield Lasers v zámorskej profesionálnej lige klubov WTT aj UAE Royals v nedávnej IPTL. V piatok De Jager ponúkol fotografiu z Dubaja, okrem neho a Hantuchovej je na snímke aj Rodríguez. 

 

Štyridsaťjedenročný rodák z Johannesburgu De Jager je niekdajším 11. mužom svetového rebríčka vo štvorhre, v ktorej nazbieral v rokoch 1992 - 2000 sedem titulov na hlavnom profesionálnom okruhu. Zahral si tri grandslamové semifinále v debli, v mixe bol na Majors vo finále Roland Garros 1995 a Australian Open 1997. 

 

Niekdajšia päťka svetového rebríčka Hantuchová od marca do prázdnin spolupracovala so Švédom Petrom Lundgrenom, skončili po Wimbledone. Predtým ju viedol Španiel Ricardo Sánchez. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies