Guterres ostáva na čele OSN, k jeho znovuzvoleniu sa vyjadril aj minister Korčok

NETKY.SK • 18 Jún 2021, 17:17 • 2 min
Guterres ostáva na čele OSN, k jeho znovuzvoleniu sa vyjadril aj minister Korčok

BRATISLAVA/NEW YORK - Minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nom. SaS) víta opätovné vymenovanie Antónia Guterresa za generálneho tajomníka Organizácie spojených národov (OSN).

slovakia

left justify in out

Guterres bol do druhého funkčného obdobia menovaný dnes. Funkčné obdobie mu začne plynúť od 1. januára 2022 a potrvá päť rokov, teda do 31. decembra 2026.

 

img


"Plne podporujem vymenovanie Antónia Guterresa na druhé funkčné obdobie vo funkcii generálneho tajomníka OSN. Jeho doterajšie pôsobenie na čele organizácie a dlhoročné politické a diplomatické skúsenosti budú naďalej neoceniteľnou výhodou vo vedení OSN v období globálnej pandémie a ďalších výziev, ktorým dnes medzinárodné spoločenstvo čelí," konštatoval Korčok.

 


Expremiér Portugalska a bývalý vysoký komisár OSN pre utečencov je na čele OSN od 1. januára 2017.

 

Počas svojho prvého mandátu sa podľa šéfa slovenskej diplomacie významným spôsobom podieľal na posilnení udržateľného rozvoja, mieru a ochrany životného prostredia a naštartoval dôležité reformné zmeny, aby organizácia fungovala transparentnejšie a efektívnejšie.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies