Rukojemnícka dráma v Gruzínsku pokračuje, útočník je na úteku aj s troma zajatými ľuďmi

NETKY.SK • 22 Október 2020, 14:43 • 2 min
Rukojemnícka dráma v Gruzínsku pokračuje, útočník je na úteku aj s troma zajatými ľuďmi

TBILISI - Polícia v Gruzínsku informovala, že 43 ľudí, ktorých lupič v banke zadržiaval ako rukojemníkov, je už na slobode.

slovakia

left justify in out

Ozbrojený muž zadržal zamestnancov banky a prítomných klientov v meste Zugdidi na západe Gruzínska približne o 14:00 hodine miestneho času. Tamojšie úrady zatiaľ nespresnili, koľko ľudí sa dohromady v banke pod nátlakom lupiča nachádzali a aké boli jeho požiadavky na ich prepustenie. Miestne médiá však informovali, že ozbbrojený muž požadoval pol milióna amerických dolárov v hotovosti.

 

 

 



Gruzínska štátna televízia Mtavari uviedla, že únosca bol vyzbrojený ručným granátom a vysielal zábery z miestnosti, v ktorej ľudia sedeli na zemi. Na záberoch bol aj muž oblečený vo vojenskej uniforme s puškou zakrývajúci si tvár.

 

img

 

Zamestnanci a zákazníci, ktorí boli pôvodne zadržiavaní ako rukojemníci, boli prepustení postupne. Ministerstvo vnútra tiež informovalo, že ozbrojený muž stihol prepustiť 43 rukojníkov, ktorí sú v poriadku a bez zranení. 

 



Podľa zverejnených informácií niekoľkých gruzínskych kanálov, útočník už stihol opustil budovu banky, pričom si vzal so sebou troch rukojemníkov, pričom sa majú zdržiavať na neznámom miestePolícia však tieto správy zatiaľ nepotvrdila. 

 

 

Ministerstvo vnútra tiež uviedlo, že rukojemníkov vymenili za riaditeľa policajného oddelenia Samegrela-Zemo Svaneti Avtandil Galdava. „Strážcovia zákona pokračujú v intenzívnych operatívno-vyšetrovacích a pátracích činnostiach s cieľom zadržať útočníka,“ reagoval rezort vnútra. 

 

Polícia v stredu oblasť okamžite uzavrela a uviedla, že vynakladá "maximálne úsilie" na zaistenie bezpečnosti každého občana, člena komunity a policajta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies