Bratislava – Granko je nielen obľúbeným nápojom našich detí, ale ak samotný prášok pridáme k múke, cukru, vajíčkam, maslu, soli a škorice vzniknú z toho krásne a chutné tortičky.
Suroviny:
Cesto: 400 g hladkej múky, 120 g práškového cukru, 2 vajcia, 250 g masla, 30 g granka, štipku soli, ½ ČL mletej škorice,
Náplň:
200 g nugátového krému, 200 g mletých lieskových orieškov, 50 g granka, podľa chuti rum,
Príprava receptu:
1. Suroviny na cesto zmiešame, zabalíme do fólie a necháme odležať v chladničke, suroviny na náplň zmiešame v miske.
2. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm, formičkou vykrajujeme kolieska a pečieme 7 minút pri teplote 170°C.
3. Upečené necháme vychladnúť, zlepujeme plnkou, vrch namáčame do čokoládovej polevy.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies