Bratislava – Farebné rolády lahodia nielen vášmu oku, ale aj výborne chutia. Potrebujete základné suroviny, chuť, čas a o chvíľu je výsledok na stole.
Suroviny:
100 g polohrubej múky, 100 g hladkej múky, 50 g pomletých mandlí, 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva, 140 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 2 žĺtky, 160 g masla, 1 lyžica kakaa, 1 lyžica mlieka, bielok na potretie
Príprava receptu:
1. Obe múky, mandle, kypriaci prášok, práškový cukor, vanilkový cukor, maslo, žĺtky spracujeme na cesto a rozdelíme ho na dve časti.
2. Do jednej zapracujeme kakao s mliekom a dobre vymiešame.
3. Na pracovnej doske rozvaľkáme zvlášť svetlé a kakaové cesto. Uložíme na seba a zvinieme do rolády.
4. Roládu pokrájame na 5 mm kúsky, položíme na plech vyložený papierom na pečenie, povrch potrieme bielkom a upečieme vo vyhriatej rúre.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies