Forsterová skončila vo finále na ME ôsma: Bolo to moje prvé finále na významnom fóre, som šťastná

NETKY.SK • 10 Jún 2024, 11:12 • 2 min
Forsterová skončila vo finále na ME ôsma: Bolo to moje prvé finále na významnom fóre, som šťastná

RÍM - Slovenská atlétka Viktória Forsterová obsadila 8. miesto vo finále pretekov na 100 m prek. na ME v Ríme, keď zabehla čas 13,25 s. Zvíťazila Francúzka Cyréna Sambová-Mayelová v novom rekorde šampionátu a svetovom výkone roka 12,31 s.

slovakia

left justify in out

Forsterová v semifinále zlepšila výkon sezóny na 12,83 a medzi najlepšiu osmičku prekĺzla o jedinú stotinu sekundy z posledného ôsmeho miesta. Vo finále už svoj výkon nedokázala zopakovať. Mala dobrý štart a v polovici trate sa pohybovala na 6. pozícii, no na šiestej prekážke zakopla o prekážku, čo ju spomalilo.

„Vo finále sa treba snažiť ísť čo najrýchlejšie. Ja som sa snažila, bohužiaľ nechala som tam tu odrazovú nohu a zobrala som prekážku so sebou. Iba tesne som tu ďalšiu nezobrala tvárou a zvládla som to dobehnúť. Bolo to moje prvé finále na významnom fóre, som šťastná. Verím, že to nie je moje posledné finále,“ povedala Forsterová pre RTVS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RTVS / TASR, Foto: Facebook / Slovenský atletický zväz
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies