Eurovoľby: V sobotu sa volí aj na Malte, v Česku, Lotyšsku či Taliansku, piatok v Írsku a Taliansku

NETKY.SK • 8 Jún 2024, 11:39 • 2 min
Eurovoľby: V sobotu sa volí aj na Malte, v Česku, Lotyšsku či Taliansku, piatok v Írsku a Taliansku

VALLETTA/RIGA/RÍM - Na Malte, v Lotyšsku i SR sa sobotu konajú voľby do Európskeho parlamentu. Hlasovanie v sobotu otvorili v Taliansku, kde bude pokračovať aj v nedeľu. Volebné miestnosti sú v sobotu otvorené i v ČR, kde sa voľby začali v piatok popoludní. Informácie priniesli agentúry AP a AFP.

slovakia

left justify in out

Voľby do Európskeho parlamentu sa vo väčšine členských krajín EÚ konajú až v nedeľu 9. júna. V tento deň budú hlasovať obyvatelia 20 krajín vrátane Maďarska, Poľska, Rakúska, či Francúzska a Nemecka, upozorňuje agentúra AP.
 
V Holandsku sa voľby konali vo štvrtok 6. júna. Obyvatelia Estónska môžu od 3. do 8. júna hlasovať prostredníctvom pošty či on-line. Volebné miestnosti tam budú k dispozícii 9. júna.
 
Počas dvoch dní je možné hlasovať v Českej republike (7. - 8. júna) aj v Taliansku (8. - 9. júna). V piatok sa eurovoľby uskutočnili v Írsku.
 
Prvé výsledky budú až v nedeľu večer, keď sa uzavrú volebné miestnosti vo všetkých krajinách.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: AP / AFP, Foto: Európsky parlament / fity.club
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies