EÚ venuje tri milióny eur na pomoc záplavami postihnutým Filipínam

NETKY.SK • 22 December 2011, 06:52 • 2 min
EÚ venuje tri milióny eur na pomoc záplavami postihnutým Filipínam

EÚ venuje tri milióny eur na pomoc záplavami postihnutým Filipínam - Svet Európska únia poskytne tri milióny eur na akútnu pomoc pre Filipíny, kde si záplavy vyžiadali vyše 1000 obetí. Oznámila to dnes delegácia EÚ v Manile.

slovakia

left justify in out

img

Európska únia poskytne tri milióny eur na akútnu pomoc pre Filipíny, kde si záplavy vyžiadali vyše 1000 obetí. Oznámila to dnes delegácia EÚ v Manile.
Peniaze sa použijú najmä na odstraňovanie trosiek, zabezpečenie potravín, dočasných príbytkov, zdravotnú pomoc, vodu a hygienické opatrenia.
"Financovanie podporí úsilie humanitárnych organizácií, ktoré tvrdo pracujú na poskytnutí okamžitej pomoci," uviedla Kristalina Georgievová, komisárka EÚ pre medzinárodnú spoluprácu, humanitárnu pomoc a krízové opatrenia.
Oficiálny počet obetí minulotýždňových rozsiahlych záplav dnes prekročil 1000 a bude ďalej stúpať, keďže záchranári stále nachádzajú telá. Viac ako 340.000 ľudí ostalo po vyčíňaní tropickej búrky Washi bez strechy nad hlavou. Najviac boli zasiahnuté južné prístavné mestá Cagayan de Oro a Iligan.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies