Erdogan ohlásil ďalšie rozhovory s Putinom a Zelenským

NETKY.SK • 13 Jún 2022, 06:04 • 2 min
Erdogan ohlásil ďalšie rozhovory s Putinom a Zelenským

ANKARA – Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v nedeľu oznámil, že bude viesť nové rozhovory s ruským prezidentom Vladimirom Putinom a ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským.

slovakia

left justify in out

Týkať by sa mali koridoru na vývoz obilnín z Ukrajiny, informuje TASR na základe správy tureckej verejnoprávnej televízie. Západní i ruskí predstavitelia varujú pred globálnou potravinovou krízou v dôsledku vojny na Ukrajine. Kyjev a jeho spojenci obviňujú Rusko z blokovania vývozu obilnín z Ukrajiny, zatiaľ čo Moskva tvrdí, že je pripravená tento export umožniť cez čiernomorské prístavy, avšak vyžaduje si to podľa nej zrušenie sankcií voči Rusku.

 

 

Erdogan povedal, že rokovania o umožnení vývozu obilnín z Ukrajiny pokračujú. „A možno budúci týždeň budeme viesť rozhovory o tom, aké kroky podnikneme, na rokovaniach s pánmi Putinom a Zelenským,“ povedal na stretnutí s mladými ľuďmi v provincii Van na východe Turecka. Rusko a Ukrajina patria k významným vývozcom obilia, pričom minulý rok sa na celosvetovom exporte pšenice podieľali spoločne približne 30 percentami, pripomenula turecká televízia TRT World.

 

Možno vás zaujme: Ruský McDonald's je späť! Má nový názov aj vedenie



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies