Dojímavé: Takýto odkaz zanechal otec synom po smrti

NETKY.SK • 8 December 2020, 12:40 • 2 min
Dojímavé: Takýto odkaz zanechal otec synom po smrti

Muž ochorel a bolo jasné, že zázrak uzdravenia sa neudeje na počkanie. Čas, ktorý mal žiť, mu bol presne vymeraný a on si dobre uvedomoval, že smrť sa nezadržateľne blíži.

slovakia

left justify in out

Našťastie, kým vládal, nepoddával sa zúfalstvu a vybral si činnosť, do ktorej vložil zvyšnú fyzickú silu a navyše aj radosť, pretože ju robil s obľubou.

 

Strom
Vytipoval si najvhodnejšie miesto, čo-to si naštudoval a začala sa tvrdá práca. Rozhodol sa vysadiť strom a to si vyžaduje tak zručnosť, ako aj vedomosť.
Možno to pre neho nebolo ľahké, ale ani tak si neodpočinul, až kým dielo nedotiahol do absolútneho konca.
 

Sľub
„Jedného dňa, keď tu už nebudem, choďte sa pozrieť na toto miesto," hovorieval muž synom, pričom nezabúdal dodať konkrétnu adresu a smer, ktorým je potrebné hľadať.

 

img


Synov mal štyroch a všetci jednohlasne súhlasili a sľúbili, že sa tam skutočne vyberú. Pravdupovediac, ani jeden z nich presne nevedel o vysadení stromu, hoci niečo im otec načrtol.


Je koniec
Aj keď bola smrť, takpovediac, očakávaná, rodine to nezabránilo v smútení. Utŕžiť stratu otca predsa nie je ľahké a vyrovnať sa s ňou, si vyžaduje čas a aj trpezlivosť.


Max, jeden zo synov, sa po otcovom odchode venoval nielen smúteniu, ale musel byť navyše naplno oddaný práci. Slúžil ako kazateľ a jeho pole pôsobnosti sa čoraz viac zväčšovalo. Plynul jeden mesiac za druhým a on zostával v zaneprázdnenosti. Na sľub nezabudol, ale jeho splnenie odkladal.

 

Mohlo by vás zaujímať: Ľudí vyzvala, aby napísali, za čo sú vďační. Niektoré odpovede dojímajú k slzám!

 

Tak konečne
Až raz sa konečne rozhodol, nasadol do auta a vstúpil tam, kde otec pred smrťou trávil toľko hodín. „Prečo ti na tom tak záležalo?" povzdychol si Max, hoci vedel, že odpovede sa nedočká.

 

img


Priblížil sa a zbadal strom. Pousmial sa, načiahol ruku a pohladil kmeň. Čím dlhšie sa zapozeral, tým viac mu do očí čosi udrelo. Otec vyryl veľké srdce a znázornil to tak, akoby v ňom boli vytesané štyri tváre.


Max pochopil, čo tým myslel - otec synom odkázal, že jeho srdce bolo a vždy bude dostatočne veľké, aby sa do neho zmestil každý z nich.

 

Je to ešte väčšie
Kedykoľvek rodič prejavuje vrúcnu náklonnosť k dieťaťu, spomeniem si na Boha. Jeho láska je totiž ešte o tisíc ráz väčšia, jeho záujem je stokrát hlbší. Ako otec je dokonalý, človeka pozná nielen po mene, ale má spočítaný počet vlasov na hlave.

 

Nie je nič, čo by jeho cit zmenšilo či zastavilo, nikto a nič nemôže odlúčiť od jeho lásky. Jedinca má vyrytého nielen v srdci, ale aj na dlani a nie je nijaké trápenie, o ktorom by nevedel a ktoré by ho nechávalo chladným. Ako vravím, je dokonalý.

 

Prečítajte si tiež: Modlitba tohto farmára vás dostane! Nesie v sebe silné posolstvo



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies