Do fínskeho vzdušného priestoru prenikli 4 ruské lietadlá: 2 bombardéry a 2 stíhačky + VIDEÁ

NETKY.SK • 14 Jún 2024, 14:25 • 4 min
Do fínskeho vzdušného priestoru prenikli 4 ruské lietadlá: 2 bombardéry a 2 stíhačky + VIDEÁ

HELSINKI - Fínsko má podozrenie, že jeho vzdušný priestor narušili v pondelok 10. júna štyri ruské lietadlá. Uviedla to v piatok fínska pohraničná stráž. Informuje o tom Reuters.

slovakia

left justify in out

Fínske ministerstvo obrany v pondelok informovalo o prieniku jedného ruského vojenského lietadla do fínskeho vzdušného priestoru. Podľa ministerstva tam zotrvalo zhruba dve minúty.
 
"Prebiehajúce vyšetrovanie ukázalo, že okrem jedného ruského lietadla, o ktorom sme už informovali, existujú dôvody na podozrenie z narušenia (vzdušného priestoru) aj u ďalších troch lietadiel," uviedla fínska pohraničná stráž. Vo vyhlásení ozrejmila, že zrejme išlo o dva bombardéry a dve stíhačky.

Fínske ministerstvo obrany pripomenulo, že ruské vojenské lietadlo naposledy narušilo fínsky vzdušný priestor v auguste 2022. Vzťahy medzi Moskvou a Helsinkami sú napäté od rozpútania vojny na Ukrajine a minuloročného vstupu severskej krajiny do NATO.
 
Video, ktoré zverejnilo ruské ministerstvo obrany, ukazuje dve strategické bombardovacie lietadlá sprevádzané ruskými stíhačkami v oblasti Fínskeho zálivu. V jednom okamihu sa objavila aj fínska stíhačka Hornet.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: yle.fi / Reuters, Foto: aljazeera.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies