Dnes na večeru si pripravíme hráškovú polievku
Suroviny pre 4 osoby:
350 g mrazeného hrachu, 1 cibuľa, 2-3 mrkvy, 1 kocka slepačieho bujónu, hrubá múka, 1 vajce, soľ, olej
Príprava:
Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji dozlatista. Pridáme nastrúhanú mrkvu a orestujeme. Pridáme hrášok, premiešame a zalejeme vodou. Ochutíme bujónom a soľou. Varíme do mäkka. Zatiaľ si urobíme strúhanku: v miske zmiešame rozšľahané vajce, soľ, hrubú múku tak, aby sme mohli cesto postrúhať na veľkom strúhadle. Aby sa nám cesto nelepilo, počas strúhania ho často múčime. Strúhanku zavaríme vo vriacej polievke. Na spestrenie chuti môžeme starší chlieb nakrájať na kocky, opražiť na masle. Do polievky sa pridáva tesne pred podávaním.
Čas prípravy: 45 minút
Prajeme Vám dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies