Dánska exministerka pre imigráciu ide natvrdo za mreže!

NETKY.SK • 13 December 2021, 17:30 • 2 min
Dánska exministerka pre imigráciu ide natvrdo za mreže!

BRATISLAVA - Dánske zákony nemajú zľutovanie ani s politikmi. Najnovšie to pocítila Inger Stöjbergová, ktorá musí ísť do väzenia za jej nariadenia súvisiace s manželmi medzi utečencami. Je to 1. prípad impeachmentu v krajine za uplynulých 30 rokov a celkovo 6. v histórii Dánska.

slovakia

left justify in out

Bývalá dánska ministerka pre imigráciu je vinná z protizákonného rozdeľovania mladých manželov spomedzi utečencov. Súd ju poslal za toto konanie na 60 dní za mreže.  Inger Stöjbergová vydala v roku 2016 desiatky obmedzení súvisiacich s imigrantmi. Jedným z nich bolo, aby manželov, ktorí majú menej ako 18 rokov, nemohli ubytovať spolu v jednej izbe. Týmto nariadením rozdelili 23 manželských párov. O niekoľko mesiacov neskôr sporné nariadenie zrušili. 

 

img

 

Političku šokoval verdikt súdu. Tvrdí, že obmedzenie malo slúžiť v rámci boja proti detským sobášom. "Týmto nestrácam len ja, ale aj dánske hodnoty," povedala novinárom pred súdnou sieňou. Dodala, že akceptuje rozhodnutie súdu. Proti verdiktu sa nemôže odvolať. Znamená to, že si trest musí odpykať. 

 

Prečítajte si tiež: Fínska premiérka čelí kritike. Novinári ju prichytili na párty

 

Stöjbergová bola ministerkou pre migráciu v období rokov 2015 až 2019. Vlani vo februári odstúpila z pozície podpredsedníčky konzervatívno-liberálnej strany Venstre po tom, ako poslanci hlasovali za jej odvolanie. V súčasnosti pôsobí ako nezávislá poslankyňa, ktorá však môže prísť o kreslo v parlamentnom hlasovaní. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies