Colníci odhalili pri Košiciach dodávku s takmer 300 použitými autobatériami

NETKY.SK • 30 Jún 2023, 12:05 • 2 min
Colníci odhalili pri Košiciach dodávku s takmer 300 použitými autobatériami

KOŠICE - Takmer 300 použitých autobatérií odhalili ozbrojení príslušníci Finančnej správy SR z Colného úradu (CÚ) Košice v maďarskej dodávke.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak počas stredajšej (28. 6.) kontroly áut pri výkupe kovov a šrotu za obcou Haniska pri Košiciach. Ako informovala hovorkyňa CÚ Košice Katarína Daňková, vzniklo tak podozrenie na nelegálnu cezhraničnú prepravu odpadu aj environmentálnu kriminalitu. "Hliadka zastavila a skontrolovala dodávkové motorové vozidlo s maďarskými poznávacími značkami, ktorého vodičom bol občan Maďarska. V dodávke sa našlo 297 kusov použitých olovených autobatérií a váha prepravovaného materiálu predstavovala 4700 kilogramov," povedala s tým, že použité autobatérie boli na územie Slovenska prepravené z Maďarska. "Výkupná cena takéhoto tovaru je zhruba 600 eur za tonu, teda nájdené množstvo by vodič speňažil za približne 2820 eur," dodala.

 

Vodič podľa Daňkovej uviedol, že staré autobatérie prišiel predať do blízkeho šrotoviska, ktoré bolo hneď vedľa miesta kontroly za kovovou bránou. Nevedel pritom predložiť žiadne doklady potrebné na prepravu nebezpečného tovaru. V súvislosti s prepravou použitých autobatérií vzniklo podľa colníkov podozrenie z nelegálnej cezhraničnej prepravy odpadu bez platných sprievodných dokladov a vzhľadom na množstvo takéhoto druhu odpadu aj podozrenie zo spáchania trestného činu proti životnému prostrediu. "CÚ kontaktoval odbor odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality národnej centrály osobitných zdrojov kriminality Prezídia Policajného zboru, ktorý prípad prevzal," doplnila Daňková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky.sk
TASR/KB Netky, Foto: FB Finančná správa
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies