Čo Boh predpovedal o dnešnej dobe?

NETKY.SK • 15 Október 2020, 07:12 • 2 min
Čo Boh predpovedal o dnešnej dobe?

Či už to niekto skúšal vypátrať alebo nie, budúcnosť je zaujímavá pre každého.

slovakia

left justify in out

Myslím, že sa nejedna myseľ pohrávala s myšlienkou, aké by to bolo vopred vedieť, čo a kedy sa stane. Môcť sa vyhnúť tragédii, dať si pozor na určitý typ osobnosti a múdro narábať s časom - aj to by sa dalo, ak by sa poznalo tajomstvo zvyšku života.

 

img

 

Boh to nenávidí
Asi aj preto je čoraz populárnejšie vyhľadávať veštenie, veď človek si len trochu zaplatí a kľúč k odhaleniu pravdy je k dispozícii veľmi ľahko. Akokoľvek lákavé to však je, vyhľadávanie rady veštcov je čosi, čo Boh nesmierne nenávidí a už v starom zákone sa vďaka tomu dokázal vášnivo rozhnevať. Pravda, Boh nechce, aby sa zvedela celá individuálna budúcnosť, v Biblii napriek tomu dáva návod, čo možno od dnešnej doby očakávať.

 

Ružové okuliare
Boh nepodporuje nosenie ružových okuliarov, a ak sa teda dakto domnieva, že zasľúbil nulovú existenciu problémov, nemôže sa ani viac mýliť. Naopak, v starom i novom zákone varuje pred tým, čo nevyhnutne príde.

 

img

 

Katastrofy
Raz sa Ježiš zdržiaval blízko chrámu. Samozrejme, nasledoval ho ako vždy obrovský zástup a jeden z davu sa ozval s obdivným povzdychom. Vraj aká krásna stavba to je, aké kvalitné kamenie. Ježiš odpovedal tvrdo, ale pravdivo - predpovedal, že z toho, čo vidia, nezostane celkom nič. Reč sa okamžite zvrtla na znamenia konca, dostal otázku, podľa čoho sa spozná posledný čas.


A tak začal rozprávať o tom, že nastanú zemetrasenia kade-tade vo svete. Že bude hlad a trýzeň. Že povstane niekto, kto rozprúdi vojny. Povedal, že členovia rodiny sa vzájomne proti sebe vzbúria, otec proti synovi, matka proti dcére...


"Národy budú žiť v nepriateľstve a štáty budú proti sebe útočiť. Na mnohých miestach bude zúriť hlad a vyskytnú sa prírodné katastrofy. Ale to bude len počiatok hrôz."

 

img

 

Zvody
Ježiš sa rovnako tak vyjadril, že sa rozrastie počet náboženstiev a falošní učitelia budú šíriť klamstvá, aby zviedli čo najviac duší. Nie, nehovoril o tom, že vzbĺkne na zemi láska hlboká ako oceán. Naopak, bez pokrytectva vyriekol:

 

"Na svete sa natoľko rozmnoží zlo, že udusí lásku mnohých."

 

Nádej
Číta sa to ťažko, však? Je to samá beznádej a človek okolo seba všade vidí splnenie proroctva. Boh, našťastie, ľud nenechal v neistote, a hoci sa budúcnosť nejaví farebne, je čosi, čo prevýši akékoľvek zlo.

 

"Na svete budete mať súženia. Ale dúfajte, ja som premohol svet," povzbudil Ježiš.
Nad každým trápením víťazí zasľúbenie, ktoré rozoženie aj najväčšiu tmu.

 

"Ajhľa, ja som s vami, až do skončenia sveta."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies