Boris Kollár sa verejnosti ospravedlnil a vysvetlil škandál z nemocnice

NETKY.SK • 26 November 2020, 20:59 • 2 min
Boris Kollár sa verejnosti ospravedlnil a vysvetlil škandál z nemocnice

BRATISLAVA – Predseda Národnej rady SR Boris Kollár sa snažil verejnosti vysvetliť nepríjemnosti, ku ktorým malo prísť počas jeho hospitalizácie v Nemocnici sv. Michala medzi jeho dámskymi návštevami a zdravotníckym personálom, ktorý sa o neho stará.

slovakia

left justify in out

Ako uviedol predseda parlamentu Boris Kollár vo videu, ktoré uverejnil na sociálnej sieti Facebook, za umiestnenie na oddelenom trakte určenom v prvom rade pre vládnych predstaviteľov a následne pre bežnú verejnosť, si riadne zaplatil.

 

Kollár zároveň priblížil, že po 10 dňoch od operácie na bratislavských Kramároch, bol prevezený do nemocnice ministerstva vnútra. Ihneď po príchode na oddelenie sa mal s vedením nemocnice ako aj jeho ošetrujúcim lekárom dohodnúť, že sa na jeho starostlivosti budú podieľať jeho blízke osoby, aby odbremenil preťažený personál.

 

 

Návštevy mali odbremeniť zdravotné sestry

„Keď som sem prišiel, nevedel som si bez pomoci ani umyť zuby. Nevedel som sa sám ani odobrať na toaletu. Bolo treba ma umývať, sprchovať, vyčistiť zuby, nakŕmiť a každú hodinu mi dať napiť,“ povedal Kollár vo videu.

 

Dodal, že sa pri ňom striedali štyria či piati ľudia, aby s tými činnosťami nemusel zaťažovať zdravotné sestričky. Tiež vylúčil nočné návštevy. Podotkol, že títo ľudia sa pri ňom striedali v rovnakých turnusoch.

 

Zároveň priznal, že do skorých ranných hodín mu najčastejšie robil spoločnosť jeho brat, pretože mal problémy zaspať. Kollár vo videu prízvukoval, že tieto osoby mali vždy na sebe ochranné oblekyrúška, pričom neprichádzali do kontaktu s inými pacientami.

 

Súvisiaci článok: Kamarátky Borisa Kollára si so zdravotných sestier chceli spraviť čašníčky. Po konflikte prídu o vianočné odmeny

 

Verejnosti sa ospravedlnil

„Chcel by som sa ospravedlniť všetkým ľuďom, keď som ich akýmkoľvek spôsobom urazil. Za mnou nechodili cudzie návštevy, ale iba moja blízka rodina, ktorá sa o mňa starala a opatrovala ma 24/7, aby to nemuseli robiť sestry,“ prehlásil predseda parlamentu.

 

Vyjadril sa aj k medializovanému sporu s čajom. Ten mal vzniknúť, keď si mala Kollárova priateľka objednať šálku čaju u zdravotnej sestry. Tá ju však na jej žiadosť upozornila, že nie je čašníčka.

 

img

 

Načo si mal Kollár zavolať šéfa nemocnice a sťažovať sa na neochotný personál. Podľa jeho presvedčenia to malo byť celé inak. Čaj o ktorý žiadal, mal byť pre neho, načo mu mala sestrička odpovedať, že ona tu nie je od toho, aby varila čaje.

 

„Keby som to vedel, prinesiem si vlastný čaj a vlastný čajník. Je mi to veľmi ľúto, ale všetci, ktorí máte skúsenosť so zdravotníckymi zariadeniami viete, že zdravotníci sú v drvivej väčšine veľmi milý a vľúdny ľudia. Aj tu sú fantastické sestričky, ale vždy sa nájde takáto čierna ovca, ktorá celý dojem z toho celého pokazí,“ pokračoval vo svojej obhajobe Kollár s tým, že ho nikto neupozornil, že nemôže využívať kuchynku určenú výhradne pre potreby personálu a ich riad.

 

Mohlo by vás zaujímať: Igor Matovič sa ospravedlnil za exces v podobe nemocničnej koaličnej rady

 

Zorganizovanie koaličnej rady v nemocnici bola chyba

Tiež sa verejnosti ospravedlnil, že spolu s koaličnými partnermi porušili epidemiologické pravidlázorganizovali si poradu na oddelení, kde je hospitalizovaný. Následne to označil za obrovskú chybu.

 

img

 

Ďalej informoval, že v piatok opustí nemocnicu na vlastnú žiadosť, aj napriek tomu, že by sa mal zotavovať pod dohľadom odborníkov ešte niekoľko týždňov. Dodal, že aktuálna situácia v krajine si to žiaľ vyžaduje.

 

Prečítajte si tiež: Vláda porušila epidemiologické pravidlá! Zrealizovali si koaličnú radu u Kollára v nemocničnom krídle. Mikas zdvíha varovný prst



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies