Bol to jeden z najromantickejších príbehov minulého storočia

NETKY.SK • 15 Február 2021, 07:40 • 2 min
Bol to jeden z najromantickejších príbehov minulého storočia

On sa narodil v Amerike, ona pochádzala z Číny.

slovakia

left justify in out

On si pre budúcnosť vybral usadenosť v povolaní kazateľa, ona zasa bažila po kráčaní po rodinnej ceste, čo znamenalo život v neustálom pohybe.


Našlo by sa tisíc dôvodov, prečo by sa dvojica nemala stretnúť a ďalších sto, prečo by sa nemala konať svadba a vstupovať do zväzku manželského. Stačila ale jedna príčina, kvôli ktorej sa to stalo - bola ňou láska.

 

Trvalo to mesiac
Billy Graham sa narodil v roku 1918, pričom jeho rodičia pôsobili ako farmári. Je to celosvetovo uznávaný muž, jeho slová o Bohu sa dostávali k miliónom dychtivých poslucháčov.

 

img


Jeho spriaznená duša Ruth, sa prvý raz zahľadela na svet o dva roky neskôr, teda v roku 1920. Spojila ich rovnaká univerzita s prívlastkom kresťanská - pre neho to bola jasná voľba štúdia, jej rozhodnutie uľahčili rodičia.

 

Keď sa dvojica prvý raz spoznala, trvalo celý mesiac, kým ju konečne pozval na rande. Nuž a tri roky od vzniku známosti, sa oslávil i sobáš.

 

Nebolo to ľahké
Ak by si dakto predstavoval, že manželstvo sa podobalo rozprávke, v ktorej nie je nič iba nehynúca radosť, nemohol by sa viac mýliť.


Billy Graham totiž vstúpil do úplnej služby Bohu a to, na jeho prekvapenie, zahŕňalo aj cestovanie. Iste, ona ho podporovala a aj by nesmierne rada tvorila súčasť každej cesty, ale čosi také nebolo možné. Nie, keď musela predovšetkým zastávať úlohu matky a udržiavať teplo v rodinnom dome.


Odlúčenie sa niekedy javilo neznesiteľne, ale manželský pár si, našťastie, našiel spôsob, ako udržiavať a prehlbovať vzťah i komunikáciu.

 

img

 

Poslúžilo im k tomu písanie listov, koniec koncov iná možnosť ani do úvahy neprichádzala. Veď internet ešte nejestvoval a nedalo sa spoľahnúť na iné než na šušťiaci papier.


Manželská korešpondencia sa zachovala, a z jej riadkov plynie oddanosť a hlboký cit. Billy v liste priznal, že očakával chlad.

 

Myslel si, že čím viac rokov spoločne strávia a čím viac od seba budú vzdialení, tým väčšmi začne láska postupne ochabovať.

 

Ale mýlil sa, pretože ho postretla opačná pravda - ľúbi ju stále intenzívnejšie. Tiež jej vyznával, ako veľmi mu chýba a kadečo iné.

 

Prečítajte si tiež: Vagón sa zmenil na kaplnku

 

Výrečné ticho
Billy a Ruth boli nútení si neskôr vytvoriť výrečné ticho. On mal totiž problémy so sluchom, zatiaľ čo ona trpela ťažkosťami pri rozprávaní.

 

O tom, že sa im podarilo napriek tomu nestratiť prepojenie, svedčí svedectvo nejedného rodinného príslušníka.

 

img

 

Napokon, keď už on pre zhoršujúce sa zdravie býval doma, ona zomrela. V minúte jej zomierania stál verne po jej boku, aby dokázal, čo pre neho znamenala.

 

O niekoľko rokov neskôr si smrť našla aj jeho. Opäť sú teda spolu, tešia sa dokonalému šťastiu a zdraviu v nebi.

 

Mohlo by vás zaujímať: Slová tohto nevidiaceho muža jej vyrazili dych!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies