200 miliárd dolárov: Rekordná cena Bitcoinu tlačí kapitalizáciu trhu do stratosféry!

NETKY.SK • 3 November 2017, 12:25 • 2 min
200 miliárd dolárov: Rekordná cena Bitcoinu tlačí kapitalizáciu trhu do stratosféry!

LONDÝN – Hodnota Bitcoinu dnes dosiahla úroveň 7.450 dolárov, čo je nové historické maximum. Tento trend pretrváva už niekoľko dní, keď každé ďalšie ráno prichádzajú správy o novom rekorde. Tento raketový rast dnes vystrelil celkovú trhovú kapitalizáciu kryptomien cez magickú hranicu 200 miliárd dolárov!

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Celková trhová kapitalizácia ešte v stredu pritom predstavovala 185 miliárd dolárov, čím prekonala maximum zo začiatku septembra. Následné regulačné opatrenia čínskej vlády odštartovali zmätok na trhu a jeho prudký pokles. Rekordné objemy obchodovania Bitcoinu však tlačili trh nahor aj vo štvrtok, keď celková trhová kapitalizácia dosiahla nový rekord vo výške 194 miliárd USD. Dnes je však nový deň a nová rekordná hodnota, keďže v čase písania tohto článku (03.11.2017 11:20) je celková kapitalizácia na úrovni 201 miliárd dolárov a ďalej rastie enormným tempom.

 

img

 

Zbesilý rast Bitcoinu

Dominancia Bitcoinu na trhu kryptomien je fascinujúca, keďže medzi nespočetným množstvom digitálnych peňazí je mnoho modernejších, rýchlejších a efektívnejších. Podľa CoinMarketCap je súčasná dominancia Bitcoinu na trhu 61,5%, čo je obrovské číslo vzhľadom k tomu, že podľa rovnakého portálu existuje až 1.254 rôznych kryptomien.

 

img

 

Nebude teda prehnané tvrdiť, že za rastom celého trhu stojí práve Bitcoin. Trhová kapitalizácia Bitcoinu za posledný mesiac vzrástla o astronomických 40 miliárd dolárov, zatiaľ čo kombinovaná trhová kapitalizácia ostatných kryptomien zaznamenali jasný pokles. Aktuálne je trhová hodnota Bitcoinu viac ako 124 miliárd dolárov, čo je neuveriteľné číslo, najmä v porovnaní s júlovým stavom na trhu kryptomien, keď celý trh mal hodnotu približne 67 miliárd USD.

 

Vyzerá to tak, že momentálne je Bitcoin nezastaviteľný a pri tomto trende prekoná aj tie najodvážnejšie prognózy, ktoré analytici predpovedali až na rok 2018. Optimizmus investorov je stále poháňaný vyhlásením CME Group, ktorá plánuje integrovať Bitcoin futures kontrakty na svojej burze derivátov.

 

img

 

Raketový rast zaznamenal aj Bitcoin Cash

Drvivá väčšina top kryptomien zaznamenala včera mierne poklesy cien, aj keď dnes ich hodnota opäť mierne rástla. Tento trend sa však nedotkol Bitcoinu Cash a Bitconnectu, ktoré rastú rýchlym tempom.

Cena Bitcoinu Cash zaznamenala 17% rast za uplynulých 24 hodín a jeho aktuálna hodnota je 671,95 dolárov. Celková kapitalizácia Bitcoinu Cash je aktuálne viac ako 11 miliárd dolárov, čo z nej urobilo tretiu najväčšiu digitálnu menu na trhu.

 

img

 

Pozoruhodné sú aj obchodované objemy Bitcoinu a Bitcoinu Cash. Zatiaľ čo za posledných 24 hodín naliali investori do Bitcoinu Cash približne dve miliardy dolárov, do samotného Bitcoinu prúdi aktuálne 4,5 miliardy! Toto sú astronomické čísla a trh kryptomien ešte nikdy vo svojej histórii nezaznamenal takýto masívny príliv kapitálu. Práve tieto obrovské čísla robia vrásky niektorým odborníkom a analytikom, keďže takýto masívny nárast v tak krátkej dobe spôsobil v rôznych odvetviach veľké problémy, keď bublina praskla...



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies