Zvýhodňovaniu pandemickej PN je koniec. Michal Šipoš krok vlády podporuje

NETKY.SK • 16 November 2021, 12:39 • 2 min
Zvýhodňovaniu pandemickej PN je koniec. Michal Šipoš krok vlády podporuje

BRATISLAVA - V súčasnosti už neexistuje dôvod, aby bola pandemická PN zvýhodnená oproti štandardnej.

slovakia

left justify in out

V rozhlasovej diskusii RTVS Sobotné dialógy to uviedol predseda poslaneckého klubu OĽaNO v Národnej rade SR Michal Šipoš, ktorý zdôraznil, že cesta z pandémie vedie cez očkovanie

 

Oponent v debate, poslanec parlamentu a podpredseda strany Hlas-SD Erik Tomáš, sa pýta, či zrušenie pandemickej PN nemá byť práve forma nátlaku na ľudí dať sa zaočkovať. "Zrušenie pandemickej PN je nezmysel a ak koalícia tvrdí, že chce zabrániť šíreniu vírusu, nerozumiem, prečo prijíma niečo, čo naopak umožní intenzívnejšie šíriť nákazu,“ upozornil Tomáš s tým, že so zrušením výhodnejšej pandemickej PN sa zmenší aj ochota ľudí byť zodpovední pri ochorení a jeho príznakoch.

 

Šipoš upozornil, že ak sa niekto nechce dať zaočkovať, je potrebné to rešpektovať, no neznamená to, že by zároveň mala mať pandemická PN výhodnejšie podmienky. Poukázal, že v súčasnosti sa do nevýhodnej pozície dostávajú skôr zaočkovaní. „Poznáme napríklad prípady, keď zaočkovaní lekári musia ťahať za kolegov, ktorí sa zaočkovať nedali,“ poznamenal Šipoš.

 

Očkovanie vníma spolu s dodržiavaním opatrení za hlavný prostriedok, ako zvládnuť pandémiu a zabrániť prijatiu ešte prísnejších pravidiel. V prípade, že ľudia nebudú zodpovední, nevylúčil, že bude musieť prísť aj k opatreniam pre nezaočkovaných, aké plánuje napríklad Rakúsko.

 

Tomáš zdôraznil, že postoj k zaočkovaným a nezaočkovaným nemôže vytvárať segregáciu, je presvedčený, že najspravodlivejším systémom je princíp OTP.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies