Niektoré trhoviská budú môcť fungovať už od budúceho týždňa

NETKY.SK • 19 Marec 2021, 22:19 • 2 min
Niektoré trhoviská budú môcť fungovať už od budúceho týždňa

BRATISLAVA - Od pondelka 22. marca budú môcť otvoriť niektoré nekryté a čiastočne kryté trhoviska, rovnako aj prevádzky poskytujúce servis elektroniky či strojov. Vyplýva to zo zmeny vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR (ÚVZ SR) k činnosti maloobchodných prevádzok a prevádzok služieb, o ktorej dnes informovala hovorkyňa úradu Daša Račková.

slovakia

left justify in out

Zároveň bola predĺžená vyhláška k vstupu osôb do priestorov prevádzok a priestorov zamestnávateľa s účinnosťou od soboty 20. marca. Platná bude do 28. apríla.

 

Podmienky 
V rámci zmien týkajúcich sa maloobchodných prevádzok a služieb sa od pondelka 22. marca povoľuje prevádzka nekrytých a čiastočne krytých trhovísk s predajom sadeníc, rezaných kvetov, potravín, zeleniny a ovocia. Predajné miesta však budú musieť byť umiestnené v najmenej dvojmetrových rozostupoch. Nekryté a čiastočne kryté trhoviská musia mať navyše zabezpečený jednosmerný pohyb zákazníkov a regulovaný vstup a výstup z trhoviska.

 

img

 

Vydávanie jedla sa rozšruje 
ÚVZ SR tiež spresnil, že medzi prevádzky verejného stravovania, ktoré môžu zákazníkom vydávať jedlá so sebou, patria aj stánky s trvalým stanovišťom.

 

Čo môže byť už otvorené? 
Po novom budú môcť byť okrem bankových, poisťovacích a leasingových služieb otvorené aj prevádzky iných finančných služieb. Rovnako budú môcť otvoriť aj všetky prevádzky, ktoré poskytujú opravu a servis elektroniky, strojov a iných vecí a zariadení.

 

img


Dvojmetrový odstup v prevádzkach nebudú musieť!!! od pondelka dodržiavať osoby s ťažkým zdravotným postihnutím a ich sprievodcovia. Sprevédzajúca osoba môže ísť vo vyhradenom čase od 9:00 do 11:00 nakupovať pre osobu s ťažkým zdravotným postihnutím aj sám, musí mať však so sebou príslušný preukaz.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona