Zvolenská tvrdí, že nebola o dianí v piešťanskej nemocnici riadne informovaná

NETKY.SK • 4 November 2014, 13:55 • 2 min
Zvolenská tvrdí, že nebola o dianí v piešťanskej nemocnici riadne informovaná

BRATISLAVA - Odchádzajúca ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská (nominantka Smeru-SD) podľa svojich slov nevedela, čo sa presne deje v piešťanskej nemocnici.

slovakia

left justify in out

"Nominanti Ministerstva zdravotníctva SR v správnej rade ma riadne neinformovali o postupoch," uviedla dnes vo svojom vyhlásení. Dnešným dňom preto odvolala všetkých členov správnej rady nominovaných ministerstvom.
     

"Nechcem, aby vznikali nejasnosti okolo výberu CT prístroja, preto som sa rozhodla podať podnet na Úrad pre verejné obstarávanie, ktorý má ako jediný možnosť preveriť zákonnosť postupu verejného obstarávania. Zároveň dávam podnet aj na Najvyšší kontrolný úrad," povedala Zvolenská. Skonštatovala, že nevie preto dnes povedať, či postup bol, alebo nebol zvolený správne.
     

Zuzana Zvolenská zároveň pripomenula, že nemocnice vo forme neziskových spoločností nie sú organizáciami v zriaďovateľskej pôsobnosti ministerstva. Nevzťahuje sa tak na nich jej príkaz o predchádzajúcom súhlase na začatie verejného obstarávania a ani na ich kontrolu .
     

Zuzana Zvolenská prijala v pondelok (3.11.) výzvu premiéra Roberta Fica a odchádza z postu ministerky. Dôvodom je podozrivý nákup CT prístroja piešťanskou nemocnicou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies