Zvolenčana obvineného z vyhrážania budú stíhať na slobode

NETKY.SK • 11 Október 2016, 16:33 • 2 min
Zvolenčana obvineného z vyhrážania budú stíhať na slobode

BANSKÁ BYSTRICA – Odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici dnes zamietol sťažnosť prokurátora proti rozhodnutiu prvostupňového súdu o nevzatí do väzby 54-ročného profesionálneho vodiča Pavla M. zo Zvolena.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovateľ muža obvinil zo prečinu nebezpečného vyhrážania trom ľuďom, ale sudca pre prípravné konanie vo Zvolene ho nevzal do väzby. Prokurátor žiadal väzbu z obáv, že by obvinený mohol pokračovať v trestnej činnosti.


Inkriminovaný skutok sa stal o polnoci 2. októbra 2016 vo Zvolene, časť Unionka, kde je rómska štvrť. Obvinený muž tam mal prísť na pozvanie poškodenej 55-ročnej Emílie K., ktorej sa neskôr vyhrážal zabitím, pričom držal v ruke plynovú pištoľ. Svedkami incidentu boli jej dcéra Karolína a zať Ladislav.


Prokurátor žiadal pre Pavla M. väzbu, pretože skutok spáchal v skúšobnej lehote predošlého odsúdenia a v minulosti bol súdne trestaný. Okolnosti prípadu však svedčia o tom, že Pavel M. počas návštevy u poškodenej v rómskej štvrti prišiel o peňaženku a doklady. Vyšetrovanie má zistiť aj ďalšie okolnosti, ako obvinený vedel, kde poškodená býva, kto ho tam pozval, ako sa tam dostal a iné.


Okresný súd vo Zvolene väzbu nahradil probačným dohľadom mediačného úradníka, povinnosťou oznamovať polícii, prokurátorovi alebo súdu každú zmenu pobytu a zakázal mu piť alkoholické nápoje. V čase skutku obvinenému namerali viac ako 1,5 promile alkoholu. Zároveň sa Pavel M. nesmie k poškodenej rodine priblížiť na vzdialenosť menšiu ako päť metrov.

 

Pavel M. sa na odvolacom konaní ospravedlnil zo zdravotných dôvodov. Jeho obhajca vysvetlil, že ide o psychické problémy po zadržaní a umiestnení v policajnej cele. Odvolací senát zamietol sťažnosť prokurátora s tým, že obmedzenia prvostupňového súdu, ktorými nahradil väzbu, sú dostatočné. Pavla M. budú stíhať na slobode. Pištoľ mal údajne na to, aby počas návštev chaty mohol plašiť medvede.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies