Zatvorenie stránkových pracovísk oddelení cudzineckej polície PZ

NETKY.SK • 7 September 2023, 20:00 • 2 min
Zatvorenie stránkových pracovísk oddelení cudzineckej polície PZ

V dňoch 11. až 30. septembra 2023 úrad hraničnej a cudzineckej polície Prezídia Policajného zboru zatvára stránkové pracoviská všetkých oddelení cudzineckej polície PZ z dôvodu nutnosti plnenia úloh súvisiacich s enormným nárastom nelegálnej migrácie na území Slovenskej republiky.

slovakia

left justify in out

V súvislosti s uvedeným však naďalej budú na OCP PZ vybavované nasledovné skupiny cudzincov:
1. študenti, ktorí nastupujú do 1. ročníka stredných alebo vysokých škôl a už sú objednaní prostredníctvom rezervačného systému,
2. žiadatelia o národné víza v záujme SR, ktorí už sú objednaní prostredníctvom rezervačného systému,
3. žiadatelia o dočasné útočisko na území SR.
Všetci ostatní cudzinci, ktorí už sú objednaní prostredníctvom rezervačného systému, a existujú u nich dôvody osobitného zreteľa, kedy bude nevyhnutné podať žiadosť o pobyt alebo o nový doklad o pobyte, môžu emailom požiadať príslušné riaditeľstvo hraničnej a cudzineckej polície o udelenie výnimky na podanie žiadosti. Inak sa budú musieť znovu objednať cez online rezervačný systém na nové termíny. Pôvodné termíny si nemusia osobitne rušiť, urobí sa tak automaticky.
Dávame do pozornosti, že prípadné uplynutie platnosti pobytu počas plánovaného uzavretia oddelení cudzineckej polície PZ nie je dôvodom na obavy, nakoľko podľa ustanovenia § 131k ods. 1 zákona o pobyte cudzincov, sa platnosť pobytu automaticky predlžuje až do uplynutia dvoch mesiacov od odvolania mimoriadnej situácie v súvislosti s hromadným prílevom cudzincov na územie Slovenskej republiky spôsobeným ozbrojeným konfliktom na území Ukrajiny.   
V prípade, ak nedôjde k poklesu nelegálnej migrácie po 30. septembri 2023, budeme verejnosť včas informovať o ďalších opatreniach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Monika
Zdroj: Prezídium PZ
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies