Štátna kasa je prázdna. Ministerstvá musia uťahovať opasky

NETKY.SK • 8 Október 2021, 6:54 • 2 min
Štátna kasa je prázdna. Ministerstvá musia uťahovať opasky

BRATISLAVA - Minister dopravy tvrdí, že v dôsledku šetrenia bude jeho rezort doslova krvácať. Tvrdí, že bude rád, ak vôbec prežijú!

slovakia

left justify in out

"Každý si bude musieť utiahnuť opasok", vyhlásil predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) v súvislosti so štátnym rozpočtom na budúci rok. Minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina) hovorí, že  krvácať budú všetky rezorty, nielen doprava.

 

"Samozrejme, že nie sme spokojní, ministri by vždy chceli viac," podotkol Kollár. Pripomenul, že keď súčasná koalícia preberala vládu, svet vstupoval do pandémie, zároveň stúpajú ceny energií. V ťažkej dobe podľa jeho slov treba podržať aj veľkých zamestnávateľov. "Pevne verím, že pán minister financií to zvládne do určeného termínu a že to uzavrieme tak, aby sme nešli do nejakého provizória," dodal.

 

img

 

Minister dopravy chápe obmedzenie dané maximálnym deficitom štátneho rozpočtu. "Ja sa budem starať budúci rok o to, aby sme vôbec prežili," poznamenal. Najviac bude podľa jeho slov rezort dopravy  krvácať z údržby či železničnej infraštruktúry. "Aspoň tú vlakovú dopravu budeme vedieť udržať v akom-takom režime," dodal Doležal s tým, že pri železničnej infraštruktúre bude opäť len narastať údržbový dlh.

 

img

 

V rozpočte však vidí aj pozitíva. "Dostali sme relatívne dostatok prostriedkov v rámci kapitálových výdavkov. To znamená, že budeme môcť naďalej investovať a budeme môcť kofinancovať projekty zo štrukturálnych fondov a z plánu obnovy," skonštatoval minister dopravy.

 

Mohlo by vás zaujímať: Finálna podoba budúcoročného rozpočtu stále nie je známa! V koalícii zatiaľ nepanuje zhoda

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona