Donald Trump bude znovu obvinený! V akej veci?

NETKY.SK • 22 Júl 2022, 06:42 • 2 min
Donald Trump bude znovu obvinený! V akej veci?

WASHINGTON - Výbor amerického Kongresu, ktorý vyšetruje vlaňajší útok na Kapitol, zdôraznil, že voči exprezidentovi Donaldovi Trumpovi, ktorý násilnosti odmietol zastaviť či odsúdiť, by mala byť vyvodená právna zodpovednosť.

slovakia

left justify in out

Bývalý americký prezident Donald Trump sa podľa slov šéfa výboru na vyšetrovanie útoku na Capitol, Bennieho Thompsona, vydal cestou bezprávia a skorumpovanosti", keď sa usiloval zvrátiť výsledok prezidentských volieb z roku 2020, v ktorých zvíťazil demokrat Joe Biden.

 

„Za posledný mesiac a pol výbor rozprával príbeh (bývalého) prezidenta, ktorý robil všetko, čo bolo v jeho moci, aby zvrátil (výsledky) volieb," povedal Thompson na verejnom vypočutí v kauze útoku na washingtonský Kapitol, pri ktorom prišlo 6. januára 2021 o život 5 ľudí a 140 policajtov utrpelo zranenia. Ďalšie vypočúvania sa majú konať v septembri.

 

Prečítajte si aj: Policajtom sa v rámci akcie Parketár podaril unikátny "úlovok"

 

img


AFP uvádza, že výbor je zložený zo siedmich demokratov a dvoch republikánov, ktorí po násilnom vniknutí Trumpových prívržencov do budovy Kongresu hlasovali za jeho impeachment. Senát ovládaný republikánmi ho však neskôr obvinení zbavil.

Republikán Adam Kinzinger, ktorý je členom výboru, zverejnil na Twitteri výňatky zo svedectva niekoľkých poradcov Bieleho domu, podľa ktorých Trump takmer tri hodiny sledoval útok na Kapitol v televízii vo svojej súkromnej jedálni.

 

Snemovňa by mala predložiť správu so zisteniami na jeseň. Následne bude na generálnom prokurátorovi, aby rozhodol, či by mali byť Trump spolu s jeho spojencami stíhaní za pokus o zvrátenie volebných výsledkov.

 

Mohlo by vás zaujímať: SIS vo svojej správe šokuje: „Snažia sa k nám dostať nebezpeční zločinci!"



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies