Zverejnili názov vianočného špeciálu Pána času

NETKY.SK • 9 Október 2016, 12:59 • 2 min
Zverejnili názov vianočného špeciálu Pána času

LONDÝN - Tohtoročný vianočný špeciál kultového britského sci-fi seriálu Doctor Who (2005), na Slovensku známeho aj ako Pán času, dostal názov The Return of Doctor Mysterio.

slovakia

left justify in out

Okrem samotného dvanásteho Doktora v podaní Petera Capaldiho sa v 60-minútovej epizóde predstaví aj komiksový superhrdina Doctor Mysterio, ktorého stvárni Justin Chatwin.


Scenár vianočného špeciálu napísal Steven Moffat, réžie sa ujal Ed Bazalgette. Nakrúcali ho vo waleskom Cardiffe, pričom ho odvysielajú 25. decembra na BBC One. Okrem spomínaných Capaldiho a Chatwina sa v tejto epizóde predstavia aj Charity Wakefield, Adetomiwa Edun, Aleksandar Jovanovic či Logan Hoffman. Tvorcovia seriálu v piatok okrem informácii o vianočnom špeciále zverejnili prostredníctvom služby YouTube aj krátke video z natáčania.


Epizóda The Return of Doctor Mysterio bude predchádzať pripravovanej desiatej sezóne Doctor Who, ktorá by sa na televízne obrazovky mala dostať v apríli 2017. Pôjde o poslednú sériu pre doterajšieho hlavného tvorcu Stevena Moffata, z ktorého rúk projekt prevezme tvorca krimi seriálu Broadchurch (2013) Chris Chibnall. Ako nová Doktorova spoločníčka sa v nej predstaví Pearl Mackie, ktorá nahradí Jennu Coleman. Tá v seriáli účinkovala v rokoch 2012 až 2015.


Hlavnou postavou seriálu Doctor Who je excentrický humanoidný mimozemšťan, ktorý si hovorí Doktor a cestuje priestorom i časom v lodi zvanej TARDIS. Tá zvonku vyzerá ako stará modrá policajná búdka, ale vnútri je obrovská. Na cestách sa k nemu často pridávajú rôzni ľudia alebo ďalší mimozemšťania a spoločne zachraňujú Zem i vesmír. Seriál vysielali najprv v rokoch 1963 až 1989, no celosvetový fenomén sa z neho stal až po štarte modernej verzie v roku 2005. Doktora hral vtedy už deviaty herec Christopher Eccleston. Zmeny hercov tvorcovia vysvetlili tým, že Doktor sa s každým úmrtím regeneruje do nového tela.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies