Zuzana Mauréry si pochvaľuje spoluprácu s Janom Hřebejkom

NETKY.SK • 2 Marec 2016, 07:16 • 2 min
Zuzana Mauréry si pochvaľuje spoluprácu s Janom Hřebejkom

BRATISLAVA - Slovenská herečka Zuzana Mauréry si pochvaľuje spoluprácu na pripravovanom filme Jana Hřebejka Učiteľka, ktorý by mal čoskoro uzrieť svetlo sveta.

slovakia

left justify in out

„Nakrúcanie Učiteľky bola rýchla, no zaujímavá práca. Pôvodne ju chceli tvorcovia urobiť ako televízny film, ale pôjde nakoniec aj do kín, takže sa z toho tešíme. Bola to celkom krátka výroba, dvadsať filmovacích dní. Taká príjemná rýchlovka,“ povedala v rozhovore pre agentúru SITA.


Obľúbený režisér je podľa jej slov k hercom na pľaci veľmi tolerantný a príjemný. „Honza Hřebejk nie je ten typ režiséra, ktorý by vám šliapal na päty, len nás po celý čas pozoroval a tak jemne usmerňoval. Myslím, že nás tak trochu skúmal, čo mu ponúkneme a z toho komponoval výslednú farbu príbehu. Okrem Csongora Kassaia nikoho z nás nepoznal, boli sme preňho celkom noví ľudia,“ poznamenala. „Aj na kamerovkách, keď si nás s pánom scenáristom Jarchovským vyberali, nám nik k charakteristike postáv nič nevysvetľoval, čo bolo pre mňa trochu nezvyčajné, ale nakoniec veľmi príjemné. Postavy v scenári boli podľa mňa veľmi dobre napísané, takže v konečnom dôsledku ani nebolo čo vysvetľovať. Bolo príjemné cítiť, že stvárneniu postavy, ktoré mu ponúkame, dôveruje a môže sa na nás na pľaci spoľahnúť,“ dodala 47-ročná Bratislavčanka, ktorá sa vraj snažila príbeh svojej postavy od začiatku držať na hrane medzi komédiou a drámou. „Celý príbeh bol podľa mňa koncipovaný tak, že do poslednej chvíle neviete, či to bude vlastne komédia alebo dráma, tak som sa to snažila na tej hrane držať a som zvedavá, čo z toho režisér vyberie a aký pocit z filmu bude prioritný. Príbeh, ktorý sa odohráva na základnej skole v osemdesiatych rokoch, je príbehom vdovy po ruskom armádnom generálovi, ktorý pán Jarchovský skutočne ako dieťa zažil. Pre tých, ktorí v tých rokoch drali lavice, to teda bude možno dráma, pre súčasníkov možno komédia... Uvidíme,“ uzavrela sympatická tmavovláska.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies