ZSSK chce zvýšiť bezpečnosť dopravy za 1,95 mil. eur

NETKY.SK • 5 Marec 2015, 10:51 • 2 min
ZSSK chce zvýšiť bezpečnosť dopravy za 1,95 mil. eur

BRATISLAVA - Železničná spoločnosť Slovensko, a.s. (ZSSK) chce za zvýšenie bezpečnosti regionálnej železničnej dopravy prostredníctvom interoperabilných komunikačných zariadení zaplatiť predbežne 1,95 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Ako vyplýva z vyhlásenej verejnej súťaže, komunikačné a záznamové zariadenia podľa technických špecifikácií majú byť dodané a nainštalované do tridsiatich vozidiel za šesť mesiacov.

slovakia

left justify in out

Zákazka má byť financovaná s využitím peňazí Európskej únie cez Operačný program Doprava 2007 - 2013, v rámci prioritnej osi č. 4 Infraštruktúra integrovaných dopravných systémov. Využitím moderných technických zariadení sa podľa štátneho vlakového osobného dopravcu splnia požiadavky na dosiahnutie interoperability. Zároveň sa má zvýšiť úroveň a bezpečnosť komunikácie na železnici v dôležitých dopravných uzloch. "Cieľom je aj zber štatistických údajov pri prevádzke, ktorej dôvodom je identifikácia a dôsledná analýza dôvodov prípadných incidentov," oznámila ZSSK.


Uchádzači môžu predkladať ponuky do 23. apríla a o dodávateľovi má rozhodnúť následná elektronická aukcia. "Verejný obstarávateľ si vyhradzuje právo neprijať ponuku, ktorá po elektronickej aukcii bude vyššia ako predpokladaná hodnota zákazky vo výške 1,95 mil. eur," uviedla ZSSK. Jednou z podmienok účasti v súťaži je predloženie zoznamu zmlúv na dodanie komunikačných zariadení v rokoch 2012 až 2014 v celkovom objeme 900 tis. eur.


Železničná spoločnosť Slovensko, a.s. vznikla ako samostatný osobný dopravca začiatkom roku 2005. Je jedným z troch nástupníckych podnikov bývalých jednotných železníc, má základné imanie 212,44 mil. eur, jej jediným akcionárom je štát v zastúpení Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť vykonáva osobnú dopravu vo verejnom záujme na základe objednávky ministerstva a IC vlaky prevádzkuje na vlastné náklady bez podpory štátu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies