NHL: McDavid s osobným rekordom, Flames a Sharks zvíťazili po piatich prehrách

NETKY.SK • 7 Marec 2023, 09:25 • 2 min
NHL: McDavid s osobným rekordom, Flames a Sharks zvíťazili po piatich prehrách

NEW YORK - Hokejisti Calgary, v zostave bez slovenského útočníka Adama Ružičku, zvíťazili v nočnom zápase NHL na ľade Dallasu 5:4. Ukončili tak sériu piatich prehier rovnako ako hráči San Jose, ktorí triumfovali na ľade Winnipegu 3:2 po predĺžení.

slovakia

left justify in out

Útočník Edmontonu Oilers Connor McDavid nazbieral v sezóne 2022/23 už 124 kanadských bodov, čím si vytvoril osobný rekord. McDavid zvýšil v zápase na ľade Buffala svoj náskok na čele kanadského bodovania súťaže aj poradia strelcov. Na víťazstve Oilers 3:2 sa podieľal dvomi gólmi vrátane víťazného. V prebiehajúcom ročníku má na konte už 54 presných zásahov a 124 kanadských bodov (54+70). Zároveň vsietil 62. víťazný gól a v historických tabuľkách klubu sa posunul na 2. miesto pred Waynea Gretzkyho. Na lídra Glenna Andersona stráca 10 víťazných gólov. Medzi kanoniermi súťaže má 10 gólový náskok pred Davidom Pastrňákom z Bostonu, v produktivite vedie o 26 bodov pred spoluhráčom Leonom Draisaitlom. Edmonton zvíťazil v treťom z uplynulých štyroch zápasov, Buffalo tri zo štyroch prehralo.

 

img

 

Flames zvíťazili v Dallase aj druhýkrát v sezóne. Zatiaľ čo v prvom vzájomnom stretnutí sa gólovým záverom prezentovali domáci, ktorí skorigovali z 1:6 na konečných 5:6, tentoraz sa záver vydaril "plameňom." Stars dvakrát stiahli dvojgólové manko (0:2, 2:4), ale na gól Tylera Toffoliho necelých sedem sekúnd pred koncom riadneho hracieho času už nedokázali zareagovať. Dallas prehral po troch víťazstvách, no naďalej je na prvom mieste Centrálnej divízie.

 

Neúspešnú sériu ukončili aj hráči Chicaga, ktorí na domácom ľade zdolali Ottawu 5:0 a zvíťazili po štyroch prehrách. Zároveň si pripísali najvýraznejšie víťazstvo v sezóne. Pre tím i pre brankára Alexa Stalocka to bolo druhé čisté konto v sezóne. Anders Bjork, ktorý nastúpil na druhý zápas v drese Chicaga po nedávnej výmene z Buffala, nazbieral tri kanadské body za asistencie. Blackhawks sú so 49 bodmi naďalej na poslednom 16. mieste Západnej konferencie, v NHL je slabší iba Columbus (46). Hráči San Jose zvíťazili na ľade Winnipegu 3:2 po predĺžení. Víťazný gól strelil v 62. minúte Logan Couture, český útočník Tomáš Hertl vyrovnal 11 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času. Na oba góly prihral najproduktívnejší obranca NHL Erik Karlsson. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies