Zrútenie bytového domu v Iževsku si vyžiadalo dve obete

NETKY.SK • 9 November 2017, 16:29 • 2 min
Zrútenie bytového domu v Iževsku si vyžiadalo dve obete

MOSKVA - Najmenej dva životy si vo štvrtok vyžiadalo zrútenie časti deväťposchodového panelového bytového domu v Iževsku v Udmurtskej republike na východe európskej časti Ruska.

slovakia

left justify in out

V časti domu, ktorá sa zrútila od 9. po 1. poschodie, bývalo 98 osôb. Poškodených je 32 bytov. Interfax dodal, že z celého bytového domu, ktorý pozostával zo šiestich blokov, evakuovali asi 500 ľudí. Tímy miestnej pobočky ministerstva pre mimoriadne situácie pokračujú v odstraňovali ruín, pod ktorými je zavalených šesť ľudí. Podľa Interfaxu sú všetci nažive.

 

Agentúra TASS dodala, že spod sutín už vyslobodili dvoch ľudí, ktorých previezli do nemocnice. O ich zdravotnom stave zatiaľ nie sú žiadne informácie. Známa nie je ani príčina zrútenia časti budovy. Podľa médií ju mohol spôsobiť výbuch fľaše so stlačeným zemným plynom. Podobné nehody sú totiž v Rusku pomerne časté, pretože v mnohých domácnostiach sa varí na plynových varičoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies