Slovenský lekár pôsobiaci v Nemecku informuje o veľkej nádeji v liečení COVID-19, zatiaľ sa javí úspešne

NETKY.SK • 2 Január 2021, 15:14 • 2 min
Slovenský lekár pôsobiaci v Nemecku informuje o veľkej nádeji v liečení COVID-19, zatiaľ sa javí úspešne

Ivermektín sa zatiaľ javí ako jedna z možných dôležitých zbraní v boji s novým koronavírusom.

slovakia

left justify in out

„Možnosť využitia ivermektínu najnovšie skúma aj Svetová zdravotnícka organizácia (WHO),“ prezradil v rozhovore pre spravy.pravda.sk slovenský lekár z nemeckého Meissenu.

Martin Novysedlák tiež odpovedal na otázku o dôkaze k tomu, že invermektín môže výrazne pomáhať. Zdôraznil, že „najpraktickejšie informácie k liečbe“ poskytla zatiaľ „medzinárodná pracovná skupina FLCCC“. (Front Line COVID-19 Critical Care Alliance).

 

 

Slovenský lekár vysvetlil, že skupina „vypracovala terapeutický plán pre liečbu hospitalizovaných pacientov a v posledných týždňoch uverejnila aj odporúčanie na profylaxiu a ambulantnú liečbu založenú na ivermektíne, kalcitriole (vitamíne D3), vitamíne C, zinku, aspiríne a pod.“ Informáciu dodal s dôvetkom, že keď sa táto metóda liečby začala v jednom z domovov sociálnych služieb, prinieslo to úspech.

 

„Každému klientovi bol podaný vitamín D (jednorazovo 1 µg alfacalcidolu a ďalej týždenne 20 000 IU cholecalciferolu D3). Z 34 RT-PCR pozitívnych klientov sa rozvinuli stredne ťažké príznaky (horúčky, kašeľ, celková slabosť) u 12 klientov. Títo boli liečení podľa odporúčaní FLCCC jednorazovo 12 mg ivermektínu, zinkom, vitamínom C (2–3× 1 g denne)a liekmi proti zrážaniu krvi (nízkomolekulárne heparíny),“ vysvetlil s tým, že mnohým sa stav zlepšil.

 

„Strach z neistoty u personálu, klientov a rodinných príslušníkov vystriedal pokoj a spokojnosť s tým, že máme prehľadný a účinný systém,“ doplnil slovenský lekár pre portál.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies