Zreľák chce prevalcovať Senec a namotivovať sa na Trenčín

NETKY.SK • 18 Február 2016, 15:55 • 2 min
Zreľák chce prevalcovať Senec a namotivovať sa na Trenčín

BRATISLAVA - Futbalista ŠK Slovan Bratislava Adam Zreľák si pochvaľuje dve sústredenia v Turecku, ktoré "belasí" v januári i vo februári absolvovali v rámci zimnej prípravy na jarnú časť sezóny 2015/2016.

slovakia

left justify in out

"Obe boli veľmi intenzívne a náročné. Na prvom sme sa zamerali najmä na kondičnú pripravenosť, veľa sme behali a posilňovali. Na druhom sústredení sme už kládli dôraz na herné situácie a ich nácvik. Máme za sebou aj zaujímavé prípravné zápasy s rôznorodými súpermi. Štrnásť dní je však naozaj dosť a už to bolo ťažké po fyzickej, ale aj po psychickej stránke. Verím však, že nás to poriadne zocelilo," uviedol na margo pobytov v krajine "polmesiaca" v rozhovore na klubovom webe 21-ročný Zreľák (nar. 5. mája 1994) a pokračoval: "Všetko smeruje k pripravenosti na jarnú časť ligy a na inom nezáleží. V tíme teraz prišlo k mnohým zmenám, vedenie klubu chce systematicky budovať káder s víziou do budúcnosti. Navyše, pred každým prípravným duelom v Turecku sme mali v nohách poriadne tréningy, a tak sme všetci boli poriadne uťahaní."


Poslednou zápasovou previerkou pred štartom jarnej časti najvyššej slovenskej súťaže bude pre aktuálne druhý tím jesene ŠK Slovan Bratislava súboj proti druholigovému ŠK Senec, ktorý sa uskutoční v sobotu 20. februára o 15.30 h. "Belasí" sa chcú dobre naladiť pred fortunaligovým šlágrom s majstrovským AS Trenčín - ten sa uskutoční hneď na úvod jari v sobotu 27. 2. o 15.45 h na pôde trenčianskeho lídra tabuľky. Duel na Sihoti môže mnohé naznačiť v otázke majstrovského titulu.

 

"Senec musíme prevalcovať. Chceme sa víťazne namotivovať pred Trenčínom a poriadne si docvičiť herné modely, ktoré nám nešli. Tréner Nikodimos Papavasiliou presne vie, čo potrebujeme zlepšiť a na tom budeme do začiatku ligy pracovať. Veľa času nie je. Všetci si uvedomujeme, že vrchol jari na nás čaká hneď na úvod," skonštatoval rýchlonohý univerzál Zreľák a doplnil: "Počas zimnej prípravy sme makali naozaj tvrdo a všetci sme zo seba vydali maximum. Škoda, že viacerým chalanom sa pritrafili zranenia, ale podľa posledných informácii by to nemali byť vážne veci. Noví hráči zapadli do kabíny veľmi dobre, sú to kvalitní futbalisti. Verím, že na jar budeme silnejší a podarí sa nám splniť očakávané ciele."


Rodák zo Starej Ľubovne pôsobil v mládežníckych časoch v Lipanoch. Do tímu "belasých" prišiel v polovici januára 2015 z konkurenčného Ružomberka, podpísal zmluvu na 2,5 roka s opciou na ďalších dvanásť mesiacov. Kapitán slovenskej reprezentácie do 21 rokov sa v lige strelecky presadzoval pod Čebraťom: v uplynulej sezóne nastrieľal 10 gólov, z nich poltucet ešte na jeseň v drese Liptákov. V tomto súťažnom ročníku si Zreľák pripísal za ŠK Slovan v najvyššej domácej súťaži tri presné zásahy.

 

Pri zranení spoluhráčov mu však akosi "prischla" pozícia v defenzíve a hoci na poste ľavého obrancu nesklamal, ťahá ho to na tradičný post - do útoku. "Už som sa o tom rozprával aj s trénerom. Som pripravený nastúpiť, kde ma postaví. Predsa len sa lepšie cítim viac v ofenzíve. Zatiaľ je však moja pozícia v obrane, pretože Podaný bol zranený. Uvidíme, ako sa to celé vyvinie," dodal Adam Zreľák, ktorý má na konte aj jeden štart v najcennejšom drese A-tímu SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies