Zrážka vlakov v Barcelone si vyžiadala 22 zranených

NETKY.SK • 20 September 2013, 17:19 • 2 min
Zrážka vlakov v Barcelone si vyžiadala 22 zranených

BARCELONA - Dvadsaťdva ľudí utrpelo dnes ľahšie zranenia pri zrážke dvoch prímestských vlakov v španielskej Barcelone. Oznámila to agentúra AP s odvolaním na miestne úrady.

slovakia

left justify in out

Ku kolízii došlo dopoludnia na hlavnej železničnej stanici katalánskej metropoly Barcelona-Sants. Idúci osobný vlak narazil zozadu druhej, stojacej súpravy. Podľa hovorcu štátnej železničnej spločnosti RENFE väčšina zo zranených cestujúcich utrpela len pomliaždeniny. Desiatich museli ošetriť lekári, ale žiadneho nebolo nutné hospitalizovať. Príčina nehody, ktorá spôsobila meškania a výluky vlakov na regionálnych tratiach, zatiaľ nie je známa.

Najmenej 79 ľudí zahynulo a vyše 160 utrpelo zranenia pri havárii vysokorýchlostného vlaku, ku ktorej došlo 24. júla neďaleko pútnického miesta Santiago de Compostela na severozápade Španielska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies