Chárov Boston uspel na horúcom ľade v Toronte a vynútil si siedmy zápas, San Jose v noci takisto uspelo

NETKY.SK • 22 Apríl 2019, 10:48 • 2 min
Chárov Boston uspel na horúcom ľade v Toronte a vynútil si siedmy zápas, San Jose v noci takisto uspelo

NEW YORK - V noci boli na programe dva zápasy vyraďovacej časti NHL. Boston musel v Kanade vyhrať, inak by sa mu sezóna už skončila. V rovnakej pozícii boli aj "žraloky" zo San Jose, ktoré museli uspieť na ľade vo Vegas.

slovakia

left justify in out

Hokejisti Bostonu zvíťazili v nočnom šiestom stretnutí 1. kola play off vo Východnej konferencii NHL na ľade Toronta 4:2 a vynútili si rozhodujúci siedmy zápas. Slovenský obranca v drese Bruins Zdeno Chára sa na triumfe podieľal asistenciou, keď prihral na štvrtý gól Bradovi Marchandovi. Hrdinom hostí bol útočník Brad Marchand, ktorý k dvom gólom pridal asistenciu. V 12. minúte expresne odpovedal na otvárací zásah Morgana Riellyho a v závere pridal poistku pri hre Toronta bez brankára.

 

 

"V playoff idete naplno, na ľade chcete nechať všetko. Niekedy sa vyjde, inokedy nie. Dnes sme mali šťastie. Neviem ako to dopadne v ďalšom zápase, ale budeme bojovať a užijeme si to," povedal Marchand na oficiálnom webe NHL. Jaroslav Halák ostal opäť na striedačke.

 

Rozuzlenie série prinesie až siedmy zápas. Špeciálnu príchuť bude mať pre kapitána Bostonu Zdena Cháru. Štyridsaťdvaročný slovenský obranca sa predstaví už v trinástom dueli číslo 7 a vyrovná rekord celej súťaže, ktorý držia Patrick Roy a Scott Stevens.

 

img

 

Stav série na 3:3 vyrovnalo aj San Jose po víťazstve vo Vegas 2:1 po strhujúcom dvojnásobnom predĺžení. Dramatický duel rozhodol v 92. minúte Čech Tomáš Hertl. San Jose prehrávalo v sérii už 1:3, ale toto je playoff NHL, kde nič nemáte isté, a musíte bojovať až do poslednej minúty. Po domácom hladkom víťazstve 5:2 mali tentokrát "žraloky" aj dávku šťastia. Najmä však skvelého Jonesa, jeho 58 zákrokov je vôbec najviac v histórii organizácie v jednom zápase. "Vieme čo dokáže. Dodáva istotu celému mužstvu. Má prehľad a je faktorom, vďaka ktorému sme uspeli," pochválil svojho brankára kapitán San Jose Joe Pavelski.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sticktaps for #SJSharks goaltender #MartinJones on setting both a career-high and Sharks franchise record with 58-saves to lead the Sharks to a series-tying 2-1 double overtime win over the Vegas Golden Knights in Game Six of the Western Conference Quarterfinals at the T-Mobile Arena on Apr. 21, 2019... Jones broke the previous franchise record of 56-saves, set by Wade Flaherty in the Sharks' 5-4 double overtime series clinching win in Game Seven of the WCQF at Calgary on May 19, 1995... Photo via Bay Area News Group. #BleedTeal #GoSharks #SharksTerritory #SJSharksHistory #Hockey #SharksHockey #SharksforLife #StanleyCupPlayoffs #PlayoffMode #GameofJones #GuardiansoftheNet

Príspevok, ktorý zdieľa @ sjsharkshistory,

 

Rozhodujúci gól zápasu strelil až v druhom predĺžení český útočník Hertl. Podarilo sa mu to dokonca vo vlastnom oslabení. Je vôbec prvý hráč v histórii NHL, ktorý rozhodol viacnásobné predĺženie v oslabení. "Keď som sa dostal k puku, bol som trochu unavený, rozmýšľal som, že ho iba nahodím a pôjdem vystriedať, napokon som ho však potiahol a skúsil vystreliť. Niekedy vám to skrátka padne," uviedol Hertl. San Jose bude mať v rozhodujúcom stretnutí výhodu domáceho prostredia.

 

 

1. kolo play off NHL

6. zápas štvrťfinále Východnej konferencie

TORONTO MAPLE LEAFS - BOSTON BRUINS 2:4 (1:2, 0:1, 1:1)

Góly: 10. Rielly (Nylander, Marleau), 45. Matthews (Gardiner, Dermott) - 12. Marchand (Bergeron), 18. Krug (Pastrňák, Marchand), 28. DeBrusk (Krejčí, Pastrňák), 59. Marchand (CHÁRA, McAvoy). Brankári: Andersen - Rask.

/stav série: 3:3/

Siedmy zápas sa bude hrať v Bostone.

 

6. zápas štvrťfinále Západnej konferencie

VEGAS GOLDEN KNIGHTS - SAN JOSE SHARKS 1:2 pp (0:1, 1:0, 0:0 - 0:1)

Góly: 32. Marchessault (Theodore, W. Karlsson) - 20. Couture (Meier), 92. Hertl (Vlasic). Brankári: Fleury - Jones.

/stav série: 3:3/

Siedmy zápas sa bude hrať v San Jose.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies