Zrážka hydroplánu a vrtuľníka pri Moskve má zrejme deväť obetí

NETKY.SK • 9 August 2015, 20:31 • 2 min
Zrážka hydroplánu a vrtuľníka pri Moskve má zrejme deväť obetí

MOSKVA - Zrejme deväť ľudí vrátane dvoch detí zahynulo v sobotu večer v Moskovskej oblasti pri zrážke vrtuľníka s hydroplánom, ku ktorej došlo nad vodnou nádržou Istra.

slovakia

left justify in out

Doteraz sa našlo osem tiel obetí, ale nádej, že by nezvestná osoba mohla nehodu prežiť, je minimálna, povedal dnes predstaviteľ miestnych úradov agentúre Interfax.

 

Po zrážke sa trosky hydroplánu značky Robinson 44 a stroja Cessna 206 zrútili asi 500 metrov od brehu do vody. Na záchranných prácach sa podieľalo viac ako 120 ľudí a 40 kusov techniky, ktorí boli v nasadení celú noc.

 

Vyšetrovatelia podozrievajú zo zavinenia nehody pilota hydroplánu, ktorý podľa očitých svedkov uskutočňoval riskantné manévre a navyše nemal povolenie poskytovať služby na jazere, slúžiacom aj ako zásobáreň vody pre Moskvu. Podľa nich išlo o skúseného športového pilota.

 

Vodná nádrž Istra vznikla na rovnomennej rieke v roku 1935 a je obľúbenou rekreačnou oblasťou pre Moskovčanov. Mnoho obyvateľov najväčšieho mesta Európy má v okolí 22 kilometrov dlhej a tri kilometre širokej vodnej plochy víkendové domy (dače). Rieka Istra je obľúbená medzi rybármi.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies