Zomrela operná ruská speváčka Jelena Obrazcovová

NETKY.SK • 12 Január 2015, 14:15 • 2 min
Zomrela operná ruská speváčka Jelena Obrazcovová

MOSKVA - Vo veku 75 rokov zomrela dnes v Nemecku ruská operná speváčka Jelena Obrazcovová. Pre agentúru TASS to potvrdila riaditeľa Kultúrneho centra Jeleny Obrazcovovej Irina Černovová, ktorá odmietla uviesť príčinu smrti.

slovakia

left justify in out

Agentúra Interfax informovala, že Obrazcovová v novembri 2014 na radu svojich ruských lekárov odcestovala na zimu do Nemecka. Kvôli tomu zrušila aj koncert, ktorý mala mať 11. decembra v Kremeľskom paláci.
     

Obrazcovová sa narodila 7. júla 1939 v Leningrade. V repertoári mala diela 100 skladateľov, interpretovala diela opernej, komornej i duchovnej hudby, ale aj ruské ľudové piesne a balady. Rada spievala aj klasické operety i džezové štandardy. V roku 1976 získala titul národnej umelkyne ZSSR.
     

Pohreb opernej speváčky sa uskutoční v Moskve. Jeho dátum ešte nie je určený. Miestom posledného odpočinku bude podľa všetkého Novodevičí cintorín. Zádušná omša by sa mala konať v Chráme Krista Spasiteľa, informovala RIA Novosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies