Zomrela boxerská legenda a priateľ Muhammada Aliho Jimmy Ellis

NETKY.SK • 7 Máj 2014, 09:37 • 2 min
Zomrela boxerská legenda a priateľ Muhammada Aliho Jimmy Ellis

LOUISVILLE - Vo veku 74 rokov zomrel v utorok Jimmy Ellis, boxerský súpútnik Muhammada Aliho. Podľa brata Jerryho skonal bývalý majster sveta ťažkej hmotnostnej kategórie organizácie WBA v nemocnici v Louisville. Trpel Alzheimerovou chorobou.

slovakia

left justify in out

Syn kazateľa bol držiteľom titulu v rokoch 1968 - 1970, detronizoval ho Joe Frazier a o rok neskôr prišla aj prehra s Alim v dvanástom kole. S boxom skončil v roku 1975. 

 

S Muhammadom Alim ho spájalo dlhoročné priateľstvo. Obaja pochádzali z kentuckého Louisvillu, boxersky rástli v jednom ringu pod vedením Angela Dundeeho. "Vždy som tvrdil, že Jimmy patrí vo svete superťažkých boxerských váh k najlepším. Mal úžasne rýchlu ruku a silnú bradu. Víťazné typy sa málokedy stávajú veľkými priateľmi. Jimmy ním pre mňa bol a bude mi veľmi chýbať," reagoval na odchod Ellisa Muhammad Ali. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies