Zomrel skladateľ a textár Curly Putman

NETKY.SK • 31 Október 2016, 14:59 • 2 min
Zomrel skladateľ a textár Curly Putman

BRATISLAVA - Vo veku 85 rokov skonal v nedeľu americký skladateľ a textár Curly Putman, ktorý sa preslávil predovšetkým vďaka country skladbe Green, Green Grass of Home. Putman zomrel v meste Lebanon v štáte Tennessee po dlhom boji s bližšie nešpecifikovanou chorobou. Zostala po ňom manželka Bernice, syn Troy a tri vnúčatá.

slovakia

left justify in out

Claude "Curly" Putman Jr. sa narodil 20. novembra 1930 v Princetone v Alabame a v mladosti slúžil štyri roky vo vojenskom námorníctve. Po ukončení služby pôsobil vo viacerých skupinách a taktiež pracoval v obchode s obuvou. Začiatkom 60. rokov sa presťahoval do Nashvillu, kde začal skladať piesne pre iných interpretov.

 

Spomínaný hit Green, Green Grass of Home ako prvý v roku 1965 nahral Johnny Darrell, ktorý s ním ale úspech nedosiahol. V tom istom roku túto skladbu však nahral aj Porter Wagoner, ktorý ju preslávil. Neskôr ju prespievalo veľké množstvo ďalších interpretov, medzi ktorými boli napríklad Elvis Presley, Tom Jones, Dean Martin, The Grateful Dead, Johnny Cash či Merle Haggard.

 

Putman neskôr sám alebo v spolupráci s inými autormi zložil aj hity ako He Stopped Loving Her Today, D-I-V-O-R-C-E, My Elusive Dreams či Dumb Blonde.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies