Zomrel legendárny športový komentátor Karol Polák

NETKY.SK • 17 Január 2016, 09:50 • 2 min
Zomrel legendárny športový komentátor Karol Polák

BRATISLAVA - Slovenská športová scéna prišla o legendu. Po ťažkej chorobe v nedeľu v Podunajských Biskupiciach o pol piatej ráno zomrel dlhoročný známy televízny komentátor Karol Polák. Mal 81 rokov. Pre agentúru SITA to potvrdila jeho manželka Agáta.

slovakia

left justify in out

Rodák z Bratislavy Polák bol dlhé roky synonymom športového komentovania v bývalom Československu najmä v oblasti futbalu a krasokorčuľovania. Osobitým štýlom odkomentoval celý rad prenosov z olympijských hier, majstrovstiev sveta, či majstrovstiev Európy.

 

Ako televízny športový komentátor bol na 12 olympijských hrách, 9 majstrovstvách sveta vo futbale, 26 majstrovstvách sveta v krasokorčuľovaní, 30 majstrovstvách Európy v krasokorčuľovaní a aj na množstve ďalších turnajov, medzištátnych futbalových zápasoch a európskych klubových futbalových súťažiach.

 

Spolu s českým kolegom Vítom Holubcom napísal knihu Pripútaný k mikrofónu (1972). Polákovi (nar. 7. 9. 1934) po dovŕšení osemdesiatky zomrela manželka a vlani v septembri sa stihol ešte raz oženiť. Má dve deti.

 

Karol Polák moderoval a komentoval aj exhibičný futbalový zápas pri príležitosti 39. výročia zisku titulu majstra Európy, ktorý získala reprezentácia Československa. Zápas odohrali tímy redakcie Netky.sk a Československý lev – Oklamčák Show Sport Team. Nikdy nezabudneme na skvelú atmosféru, ktorú nám tento legendárny komentátor vytvoril.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies