Milan Krajniak: S Mikulcom nie sme spokojní

NETKY.SK • 26 September 2021, 16:42 • 2 min
Milan Krajniak: S Mikulcom nie sme spokojní

Hnutie Sme rodina chce v prípade otázky Mikulcovho odvolávania počkať na to, či situáciu v polícii dokáže stabilizovať nový prezident Policajného zboru Štefan Hamran.

slovakia

left justify in out

img

 

S prácou ministra vnútra SR Romana Mikulca hnutie Sme rodina nie je spokojné. "V prípade, že sa súčasná situácia nezmení, budeme otázku zotrvania ministra vo funkcii otvárať tam, kde to máme urobiť, teda na koaličnom rokovaní," povedal Krajniak.

 

img

 

Spoludiskutujúci podpredseda parlamentu a podpredseda strany Smer-SD Juraj Blanár je presvedčený o opodstatnenosti požiadavky odvolať ministra vnútra. Poukazuje na dianie v rezorte a polícii i podozrenia z manipulácie vyšetrovaní a korupčného správania ministra. Postoju Sme rodina v tomto prípade nemožno veriť. "Nepovedali ste nič na obhajobu Mikulca, napriek tomu ste ho podržali vo funkcii."

 

Prečítajte si: Juraj Šeliga: Boris Kollár je taká povaha, že keď mu trochu brnknete do nosa, vyskočí z kože!

 

Blanár viackrát odmietol komentovať vyhlásenia straníckeho lídra Roberta Fica v prípade výroku, že "je lepšie byť mafiánom ako plagiátorom" upozornil, že poukazovanie na túto vetu je vytrhávaním z kontextu.

 

img

 

Súvisiaci článok: Igor Matovič sa dnes v pléne neudržal. Ficovi vyrobil nápaditý plagát!

 

"Je potrebné uvedomiť si, že tie slová boli vyslovené v slovnej prestrelke a napätej situácii, ktorú svojím správaním inicioval minister financií Igor Matovič," povedal Blanár, presvedčený, že Matovič porušil rokovací poriadok a predseda parlamentu Boris Kollár ho mal na to upozorniť.

 

Možno vás zaujme: Erik Tomáš: Robert Fico je starý politický lišiak a matador

 

Krajniak si však myslí, že Matovič iba využil rokovací poriadok, ktorý bol schválený za vlády Smeru-SD. "Mali ste ho lepšie pripraviť." 

 

img

 

Na otázku, či si obaja vedia predstaviť spoluprácu oboch subjektov v budúcnosti, Blanár povedal, že táto otázka bude relevantná až potom, keď ľudia rozhodnú vo voľbách. Krajniak priamo povedal, že si so Smerom predstaviť spoluprácu nevie. "Aj táto diskusia ukazuje, prečo," povedal.

 

Krajniak opísal ocity z diskusie na sociálnej sieti: "Dnes som mal vskutku mimoriadne silný zážitok. V diskusii som sa stretol s p. Blanárom. Vymenoval som mu, čo sme už urobili: odstránili sme diskrimináciu žien z ročníkov 1957 až 1964. Vyplatili sme najvyššiu sumu 13. dôchodku v histórii Slovenska a tento rok to spravíme znova. Zrušili sme doplatky na lieky pre deti do 5 r. (od 1. 4. 2021), pre dôchodcov a ZŤP (od 1. 1. 2022). Elektrina tento rok zlacnela o 4,3%, plyn o 9,7%."

 

"Naozaj sa dá za rok a pol spraviť to, čo ste vy nestihli za dvanásť rokov. Stačí nekradnúť, ale pracovať pre Slovensko. A my v tej práci budeme pokračovať."

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona