Zomrel exprezident Guido De Marco, ktorý priviedol ostrov do EÚ

NETKY.SK • 13 August 2010, 07:37 • 2 min
Zomrel exprezident Guido De Marco, ktorý priviedol ostrov do EÚ

Zomrel exprezident Guido De Marco, ktorý priviedol ostrov do EÚ - Politika Vo veku 79 rokov zomrel dnes bývalý maltský prezident Guido De Marco, ktorý pred šiestimi rokmi priviedol svoju krajinu do Európskej únie. Exprezident zomrel dva dni po tom, ako ho

slovakia

left justify in out

img

Vo veku 79 rokov zomrel dnes bývalý maltský prezident Guido De Marco, ktorý pred šiestimi rokmi priviedol svoju krajinu do Európskej únie.
      Exprezident zomrel dva dni po tom, ako ho prepustili z nemocnice, kde sa liečil na problémy so srdcom a obličkami.
      De Marco bol skúseným politikom, uznávaným rečníkom a popredným lídrom stredopravej Nacionalistickej strany. Post hlavy zastával štátu v rokoch 1999-2004. Jeho funkčné obdobie sa zavŕšilo práve v roku, keď stredomorský ostrov úspešne zavŕšil prístupový proces do EÚ.
      V priebehu svojej dlhoročnej politickej kariéry De Marco zastával viacero ministerských funkcií. Ako šéf maltskej diplomacie podal v roku 1990 prihlášku na členstvo svojej krajiny v EÚ. V tom istom období bol aj predsedom Valného zhromaždenia OSN.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies