ZOH v Soči: Ralph Lauren obliekol Američanov národne

NETKY.SK • 24 Január 2014, 12:22 • 2 min
ZOH v Soči: Ralph Lauren obliekol Američanov národne

WASHINGTON - Pletené svetre s národnými motívmi z dielne módneho návrhára Ralpha Laurena tvoria súčasť oficiálneho oblečenia amerických športovcov na nadchádzajúcich zimných olympijských hrách a tiež paralympijských hrách v Soči.

slovakia

left justify in out

Američania predstavili svoje slávnostné uniformy pre ZOH 2014 počas prehliadky vo vysielaní NBC Today Show. Predvádzačmi boli členovia curlingového tímu USA Jared Zezel a Jessica Schultzová. Stalo sa tak 15 dní pred slávnostným otvorením ZOH. Informuje o tom olympijský server Insidethegames.com.

Na svetroch športovcov USA je okrem národnej vlajky aj množstvo ďalších hviezdičiek a prúžkov, ktoré predstavujú tradičný americký folkový štýl. Do vybavenia patrí aj rolák z krémovej bavlny a biele športové nohavice, čierne topánky s červenými šnúrkami a opasok v patriotických farbách - červenej a bielej. 

"Ralph Lauren veľmi dobre vie, aká je to česť reprezentovať svoju krajinu na zimných olympijských hrách, preto venoval pri tvorbe oblečenia športovcov veľkú pozornosť národným motívom," povedal riaditeľ marketingu Amerického olympijského výboru Peter Zeytoonjian. "Myslím si, že všetci Američania budú právom hrdí na našich športovcov, keď sa v takomto národne ladenom oblečení objavia na slávnostnom otváracom ceremoniáli v Soči,” dodal Zeytoonjian. 

Ralph Lauren oficiálne oblieka amerických olympionikov a paralympionikov už od roku 2008. Obe strany sú zatiaľ veľmi spokojné s touto spoluprácou. "Sme hrdí a veľmi sa tešíme na moment, keď sa americkí športovci objavia pri nástupe krajín pred očami celého sveta v oblečení z našej dielne," vyhlásil David Lauren, výkonný riaditeľ spoločnosti a najmladší syn Ralpha Laurena. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies