Zo syna legendárneho Stocktona bude Chorvát

NETKY.SK • 12 Júl 2016, 10:17 • 2 min
Zo syna legendárneho Stocktona bude Chorvát

ZÁHREB - David Stockton sa na rozdiel od svojho slávneho otca Johna nepresadil v NBA a basketbalom sa bude ďalej živiť v Chorvátsku.

slovakia

left justify in out

Rodák zo Spokane vo Washingtone sa dohodol na kontrakte na tri roky s klubom Cedevita Záhreb - a nielen to: čoskoro dostane aj chorvátsky pas, referuje reportér David Pick prostredníctvom twitteru. Dvadsaťpäťročný stredný rozohrávač David Stockton naskočil v NBA iba na tri zápasy v drese Sacramenta v sezóne 2014/2015, zvyšok času strávil v tíme farmárskej D-League Reno Bighorns.

Jeho otec John je s 15 806 asistenciami najlepšie prihrávajúcim basketbalistom v histórii NBA. Člen amerického Dream Teamu na olympijských hrách v Barcelone 1992 bol všetkých 19 sezón na klubovej úrovni verný farbám Utahu Jazz, za ktorých odohral 1504 stretnutí v základnej časti a 182 v play-off. Preslávila ho skromnosť, odolnosť a príkladná pracovná morálka. Dosiahol kariérny priemer 13,1 bodu, 10,5 asistencie a 2,2 získanej lopty na zápas. Bol dvorným rozohrávačom Karla Malona a spoločne s Jeffom Hornacekom dotiahli Jazz až do finále NBA v rokoch 1997 a 1998, kde však v oboch prípadoch neúspešne čelili Jordanovmu Chicagu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies