Zo Slovenska vyhostili mužov zadržaných na hranici s Ukrajinou

NETKY.SK • 26 November 2015, 15:13 • 2 min
Zo Slovenska vyhostili mužov zadržaných na hranici s Ukrajinou

BRATISLAVA – Dvoch cudzincov, ktorí prišli na územie Slovenska z Francúzska s falošnými dokladmi a o ich zadržaní informoval minulý týždeň minister vnútra Robert Kaliňák, zo Slovenska vyhostili.

slovakia

left justify in out

Potvrdil to pre agentúru SITA hovorca ministerstva vnútra Ivan Netík. Ako dodal, obidvaja boli v zozname monitorovaných osôb. Vzhľadom na to, že jedna zo zadržaných osôb na hranici s Ukrajinou mala falošné, resp. pozmenené doklady, bola obvinená z falšovania dokladov a v superrýchlom konaní odsúdená na 24 mesiacov. Následne boli cudzinci z územia Slovenska vyhostení.


V prípade muža s falošnými dokladmi, ktorý sa zdržiaval v rómskej osade v Smižanoch, polícia zistila niekoľko rôznych občianstiev. Pravdepodobne niektoré z nich boli falošné, tieto informácie sa naďalej preverujú. Rovnako mal záznamy v niektorých bezpečnostných systémoch ako monitorovaná osoba. Tento muž je momentálne zaistený, informoval Netík.


Občan Saudskej Arábie, ktorý mal na Slovensku prechodný pobyt pre štúdium, ktoré však nenavštevoval, už bol vyhostený. Muž v poslednom období vykazoval známky rizikového správania, okrem iného aj vyrábal vlastné drony. Zo Slovenska odletel v utorok do Saudskej Arábie, dodal Netík.


Ministerstvo vnútra v súvislosti s útokmi v Paríži prijalo zvýšené bezpečnostné opatrenia. V uliciach je aktuálne takmer trikrát viac policajných hliadok ako počas štandardného výkonu služby. Na základe operatívnych informácií a dožiadaní zo zahraničia pátrame po osobách a veciach, ktoré mohli mať nejakú súvislosť s logistickou sieťou teroristov, ktorí útočili v Paríži 13. novembra, uviedol ďalej hovorca.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies